Има много отделни елементи, които са от полза за успеха на една рекламна кампания.

reklamna-kampania

Успешна рекламна кампания

  1. Думите на мотиватора. Формулирането на думи е един от най-важните елементи на една успешна рекламна кампания. Най-важното е това, което казвате и как го правите.
  2. Публикуване на реклама в съответните издания. Това може да изглежда очевидно, така че често се пренебрегва. Ако хората не виждат вашата обява, те просто не могат да ви отговорят. Например, ако вие рекламирате лекарствени средства, информацията трябва да бъде публикувана в подходящи медицински издания за да бъде вашата рекламна кампания успешна.
  3. Пропорционалност на стойност/обем. Различните фирми предлагат различни стоки или услуги на различни цени. Например, при рекламна кампания на скъпа кола, тя ще струва много по-скъпо от обикновен автомобил. На това трябва да се направи основния акцент. Т.е. ако вие рекламирате скъпа, луксозна кола, не е необходимо да посочвате нейната цена в 50% от вашето рекламното пространство. За целта може някъде долу със съвсем дребен шрифт да посочите цената, или въобще да не я споменавате. И обратното, ако цената на вашия автомобил е ниска, сигурно това е вашия основен коз който сте идентифицирали с маркетинговото проучване. В този случай, е необходимо да посочите или специално да отделите стойността, т.е. необходимо е да обърнете специално внимание на потенциалния клиент именно на стойността на автомобила, а не на неговите технически характеристики.
  4. Поръчка онлайн. Добре известно е, че в днешно време с бързи темпове започна да се развива така наречената онлайн търговия, благодарение на която клиента може да поръча всяка стока или услуга. На този пазар съществува жестока конкуренция в областта на предоставяне на рекламни услуги. Тя се осъществява по следния начин: при поръчка, примерно, на паста за зъби, вие можете да сложите в отделен плик рекламни брошури, свързани с поръчания продукт. Например, когато става въпрос за паста за зъби, рекламите могат да се отнасят за четки за зъби или специални средства за избелване на зъбите. Това е много ефективна форма на реклама.

 


Ние ценим Вашето време …

Dream Agency – Event Managament , Entertainment & Advertising

Реклама и PR  | Организиране на Рекламни кампании, Промоции, Дегустации.