Ако вашият дом не е много голям, за да сложите голяма елха за Коледа, това не означава, че не може да изглежда празнично.

„16 идеи за коледна украса“

Приготвили сме ви някои идеи, които ще ви помогнат да украсите дори и най- уединените кътчета на дома си и да създадете истинско Новогодишно настроение.

1. Украсяваме стените

Украсата на празни стени в дома ви ще му придаде по-празничен вид за Коледа. За декориране на стените използвайте венци и ярки елементи. Това могат да бъдат изкуствени птици, малки украшения, дребни украшения, горски плодове, които трябва да бъдат прикрепени към венците.

Koledna-ukrasa-1

2. Правим изкуствена елха

Ако нямате достатъчно място за коледна елха, или просто не искате, може да си направите малка елха само от клоните на елха. Вземете широк иглолистен клон, украсете го и ще имате малка  елха за Коледа на стената.

Koledna-ukrasa-2

3. Използваме вертикалното пространство

Ако имате излишни коледни играчки, които не знаете къде да закачите, не е задължително те да събират прах в кутията. Огледайте дома си и ще видите много неочаквани места, на прозорците, над вратите, където може да добавите малко блясък и веселие в дома си, ако ги украсите с коледни играчки.

Koledna-ukrasa-3

4. Украсяваме ъглите

Кътчета, рафтове и етажерки са чудесно място за коледна украса. Ако нямате място за голяма елха, може да купите малка декоративна, да я украсите и да я поставите на рафт или шкаф. Вместо гирлянди използвайте миниатюрни украшения.

Koledna-ukrasa-4

Преди за минете на номер 5 , можете да хвърлите и едно око на статията ни: „5 Правила при избор на новогодишни подаръци“

5. Закачваме орнаменти на стените

Използвайте правилно пространството на стените за да украсите вашия дом за Коледа. Оживете стените по следния начин-вземете дълга лента, завържете към нея елементи, например букви, съдържащи коледни поздравления. Краищата на лентата скрийте с малки клонки.

Koledna-ukrasa-5

6. Украсете дома с малки венци

Обикновено повечето хора декорират за Коледа с големи и ефектни венци дома си, но малките правят не по-малко впечатление. Закачете малък венец с кадифена или сатенена лента на рафт или шкаф.

Koledna-ukrasa-6

7. Придаваме празничен вид на един стол

Столът може да бъде и част от декора за Коледа. Украсете го от различните страни с ярки подаръчни кутии, за да напомня място под елхата, където се оставят коледните подаръци.

Koledna-ukrasa-7

 

8. Миниатюрни украшения

Блестящите коледни топки са идеални за декориране на малки пространства. Залепете топката на малък пластмасов или стъклен диск. Извадете от топката куката за закачване и поставете на нейно място малки цветчета и плодове. Направете красива композиция от тези топки и я поставете на масата.

Koledna-ukrasa-8

9. Използвайте контрастни цветове

За декорация на ъгъла вземете бяла изкуствена елха с редки клони. След това я украсете в цветни коледни топки. Яркият цвят на бял фон изглежда много оригинално. Поставете елхата в кутия, завийте кутията с бяла кърпа и я запълнете с перлени топки. Добавете към елхата няколко подаръчни опаковки, завързани с ленти и ще имате една чудесна елха за Коледа.

Koledna-ukrasa-9

10. Украсете прозореца на кухнята

Светлите прозоречни стъкла украсете с цветни снежинки, които можете да изрежете произволно или с шаблон. Хвойновите клонки окончателно ще завършат коледния вид.

Koledna-ukrasa-10

11. Построяваме коледно градче

Поставете няколко блестящи къщички на малки кутии, обвити с коледна опаковъчна хартия. Вместо елхи направете конуси от зелена хартия. Разположете вашия малък коледен град на сребрист поднос.

Koledna-ukrasa-11

12. Украсете масата с коледно дърво

Дори да нямате достатъчно място за голяма елха, малка коледна елха на масата ще придаде очарователен вид на стаята. Под елхата може да сложите гирлянди и стъклени топки или да я поставите в сребърна ваза. Направете акцент върху малките орнаменти, това могат да бъдат подаръци или бонбони.

Koledna-ukrasa-12

13. Украсете перваза на прозореца

Простотата в украсяването на малки пространства е основата на декорацията за Коледа. Белите свещи на сребрист поднос ще стоят изящно на перваза на прозореца. Две малки елхички, увити в зебло, ще добавят малко цвят към зимния пейзаж.

Koledna-ukrasa-13

  14. Украсете картините

Ако вече сте украсили вашия дом с различни картини, може да им придадете празничен вид с иглолистни клонки. За целта не са нужни инструменти.

Koledna-ukrasa-14

 15. Украсете прозореца

Вашият прозорец ще бъде необичайно преобразен за Коледа с една рамка, в която има разноцветни коледни топки закачени на опънатата сатенена лента.

Koledna-ukrasa-15

16. Украса с коледни поздравления

Малки коледни топки могат да бъдат оригинално използвани в декорацията за Коледа. С помощта на тези топки може да оставите коледни поздравления над камината или на рафт. За целта нанесете с четка поздравленията на стъклените топки и ги поставете в малки глинени саксии. Саксиите предварително напръскайте с брилянтна спрей боя.

Koledna-ukrasa-16

 Надяваме се нашите лесно изпълними идеи да ви помогнат да украсите вашия дом и да се наслаждавате на чудесна празнична украса за Коледа  и Нова година.

 

Ако тази статия ви е харесала, можете да прочетете и „5 Правила при избор на новогодишни подаръци“


Ние ценим Вашето време …

Dream Agency – Event Managament , Entertainment & Advertising

Реклама и PR  | Организиране на Рекламни кампании, Промоции, Дегустации.