Какво е тематична сватба? Това е сватба, която се основава на конкретна идея, тема, преминаваща като червена нишка през цялото тържество. Защо е нужна тема?

За да се отличиш, да придадеш на празника особен стил и той да се помни дълго от всички присъстващи.

tematichna-svatba-1

Какво трябва да имате предвид при избора на сватбена тема

При избора на сватбена тема ви препоръчваме да се придържате към следните правила:

Идеята трябва да ви бъде близка. Тематичната сватба е един чудесен начин да покажете индивидуалността на вашата двойка, затова не трябва да действате на принципа „това може да е интересно“. Вие и двамата трябва да сте „запалени“ по тази тема.

Отчитайте интересите на гостите. Разбира се, че не можете да угодите на всички гости, но се постарайте вашата идея за тематична сватба да не предизвика в някои от тях негативна реакция. Например, едва ли ще успеете да убедите възрастния контингент в това, че любовта между вампири е много романтична….

Реално оценявайте своите възможности. Преди всичко времевите и финансови рамки. Очевидно е, че организирането на великолепна кралски сватба с ограничен бюджет е почти невъзможно.

Идеи за тематична сватба

Градове и държави. Ако и двамата имате желание да посетите определено кътче от света, можете да изберете него като тема на сватбата, отразявайки забележителности, традициите, култура, кухня и т.н.

Филми, приказки, книги. Да се почувстваш главен герой в любимо произведение….Какво по-забавно от това? В този случай е желателно предварително да предупредите гостите на сватбата за избрания сюжет, за да може в деня на сватбата всички да бъдат на ясно с темата.

Минали времена. Едно от най-сложните направления, тъй като за да се пресъздаде атмосферата от миналото е трудно. Освен това, тази тема е много привлекателна за много младоженци. Голяма популярност имат сватбите в ретро стил, кралската ера, Чикаго през 30-те.

tematichna-svatba

Хобита. Общи хобита или обща сфера на дейност могат да станат не лоша тема за сватба. Проблеми с реквизита в този случай не би трябвало да има.

Природата и нейните проявления. Темата на сватбата може да бъде годишните времена (сезонна сватба), елементите (огън, вода), красиви природни места (гора, поле, плаж). Специална роля в изготвянето на тематичната сватба е изборът на мястото за тържеството.

Пътешествия. Цялата сватба може да бъде като едно голямо пътешествие ( морско, въздушно, автомобилно). Крайната точка е края на безметежното щастие. Темата за пътешествие дава неограничен простор за проява на фантазия и позволява да се придаде на празника нужната динамика.

Символи. Понякога в качеството на мотив се избира някакъв предмет, който се повтаря в дизайна на банкетната зала, сватбената рокля на булката , сватбените аксесоари, детайли от облеклото и т.н. Това може да бъде, например, растение, цвете, плод, животно или пеперуда.

tematichna-svatba-2

 Цветна сватба. Сватба в определен цвят изглежда стилно и изразително. Важното е да намерите удачното съчетание. Цветовото решение може да бъде асоциативно – дъга, кафе с мляко и т.н.

Надяваме се да сме ви били полезни с нашите съвети при избора на основна тема за вашата тематична сватба.


Ние ценим Вашето време … 

Dream Agency – Event Managament , Entertainment & Advertising

Реклама и PR  | Организиране на събития | Организиране на Рекламни кампании, Промоции, Дегустации.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • 17 + eight =