Как да организираме благотворително събитие ?

Чудите се от къде да започнете, какви стъпки да направите ? То тази статия ще помогне за Ваши основни насоки …

Как да организираме благотворително събитие ?

Как да организираме благотворително събитие ?

 

За да се организира благотворително събитие, е необходимо да се вземат предвид всички характеристики на един такъв проект, да се привлече подкрепата на администрацията и спонсорите, както и се обърне внимание на отразяването на събитията в медиите.

Инструкция

  1. Решете в чия полза ще бъде благотворителното събитие и в каква форма ще бъде организирано ( концерт, спортен празник, търг, изложение и т.н.). В зависимост от това определете кои ще бъдат гостите на мероприятието и от къде могат да се намерят средства за покриване на разходите по неговото организиране ( продажба на билети, рекламни спонсори и / или продажбата на техните продукти). Сключете договор със собствениците на медии и интернет сайтове за информациионна подкрепа.
  1. Обърнете се към юристи за да се консултирате за избраната форма на дарение. Например, в случай на корпоративно спонсорство, при условие, че договорът е бил оформензадарение, ще бъдевъзможно да не се плащат данъци. А при сключване на договор с конкретна банка, можете да се договорите парите да бъдат прехвърлени на Вашата организация с нестопанска цел без комисионна.
  1. Самостоятелно или с помощта на рекламни агенции подгответе статии, брошури и плакати, обхващащи бъдещо събитие. Не занимавайте възможните участници в мероприятието с излишни подрбоности, посочете в информационните материали конкретните цели и задачи на вашата благотворителна акция. Не забравяйте да вземете и подробности за организацията (наименование, адрес, телефонни номера, електронна поща, номер на сметка).
  1. Определете мястото, датата и времето за провеждане на благотворителната акция. Постарайте да не провеждате с вашите „конкуренти“ еднакво важни събития в един и същи ден. Това ще ви обепечи всестранната подкрепа на медиите, както и по-голем приток на участници в мероприятието.
  1. Разпостранете информация за предстоящото събитие в университети и институции в града, за да наберете доброволци, без които не преминава нито едно подобно мероприятие. Подгответе списък със задачите на доброволците, погрижете се за тяхното настаняване и храна, организирайте непрекъснато снабдяване на необходимите консумативи, и ако планирате дългосрочен проект, връзка. Не забравяйте да им благодарите на помощта в подготовката на акцията.
  1. Задължително обърнете внимание на медийното отразяване на резултатите от мероприятието. В статии и отчети трябва да има сведения за размера на събраните средства и тяхното разпределение, както и количеството участници в благотоворителното събитие.


 Ние ценим Вашето време …

Dream Agency – Event Managament , Entertainment & Advertising

Реклама и PR  | Организиране на събития | Организиране на Рекламни кампании, Промоции, Дегустации.

 Организатор на концерти