Обреден дом или изнесен ритуал – много двойки си задават този въпрос. Изнесеният ритуал е прекрасна възможност да се излезе от стандартите и стереотипите на обредния дом и церемонията да протече по предпочитан от вас сценарий.

svatba

Изнесен ритуал на сватба

Въпреки това, варианта с изнесен ритуал има както плюсове, така и минуси, за които младоженците често забравят. За да не сгрешите в избора на церемония, трябва да знаете както положителните, така и отрицателните страни на двата варианта.

Първо за приятното

Най-голямото предимство на изнесен ритуал е провеждане на церемонията по собствен сценарий. Това е шанс да организирате сватбата на мечтите си, уникална и неповторима. В обредният дом ще чакат още няколко двойки като вас за стандартната процедура по сключване на граждански брак, а самата церемония ще бъде ограничена като време. Без съмнение, изнесения ритуал изглежда за младоженците по-привлекателен.

Изнесеният ритуал ще ви позволи сами да изберете мястото и времето за церемонията. Ресторант, сред природата, на брега на морето или живописно езеро…..вие можете да изберете всякакво място за да създадете свое семейство.  Няма да ви се наложи да ставате много рано сутринта, за да сте в 10 часа в обредния дом, а и за провеждане на церемонията може да отделите колкото си искате време, а не 15-20 мин. както е в обредния дом.

Оформлението на изнесения ритуал е една от най-приятната и интересна част от сватбената подготовка. Вие сами избирате стила на оформяне на мероприятието, добавяте необходимите детайли, правите го красиво, което не можете да направите в стандартния интериор на обредния дом. Арка за регистрацията в селски стил, пътека, украсена със свещи, столове за гостите с декор от зебло и свежи цветя … безграничния простор за вашето въображение ще ви позволи да реализира най-смелите си идеи и мечти.

iznesen-ritual-na-zvatba-3

 Много са слушали за колоритните лелки-регистратори в обредните домове, които тържествено произнасят заучените думи за сключване на граждански брак. Изнесеният ритуал ще ви позволи самостоятелно да изберете не само човека, който ще проведе церемонията, но и тържествения текст за нея. Това ще запази романтичността и трогателността на момента. Например, деца, които разпръскват цветни венчелистчета или носят шлейфа на булката. Можете да поръчате звуково оформление на церемонията, което да съответства на вашата тематика. Възможно е вместо класическия марш на Менделсон да изберете друга композиция за сватбата. Можете да добавите в сценария на церемонията клетви на булката и младоженеца. Това е много трогателна и красива европейска традиция, която не се използва в обредните домове. Не забравяйте за фото сесията. Снимки в живописна местност, избрана за регистрацията са много по-красиви от снимките в обредния дом.

iznesen-ritual-na-svatba-4

Освен много предимства, изнесения ритуал има и някои съществени минуси, които могат да изиграят решаваща роля при избора на формат за провеждане на сватбата. Първият от тях е бюджетът. За да се проведе церемонията в обредния дом е достатъчно да се заплати таксата и тържествената регистрация с музика, шампанско и поздравления е на вашите услуги. Но за изнесеният ритуал ще се наложи да се охарчите. Ще трябва да платите за място за церемонията, декор, озвучаване, мебели, регистратор, което значително може да увеличи разходите за вашата сватба.

iznesen-ritual-na-zvatba-2

Трябва да се отчете и неофициалната церемония. Без посещение в обреден дом няма да минете, тъй като всички необходими документи по сключване на гражданския брак се оформят там. Това може да се направи няколко дни преди изнесения ритуал, но тогава изнесения ритуал ще бъде само красиво представление за гостите с ваше участие.

Ето защо, преди да планирате един или друг начин за сватбената церемония, трябва внимателно да претеглите плюсовете и минусите, и едва след това да изберете най-подходящия вариант за вас – обреден дом или изнесен ритуал.

Възползвайте се и от „Пълен списък на всичко необходимо за сватба„.


Ние ценим Вашето време …

Dream Agency – Event Managament , Entertainment & Advertising

Реклама и PR  | Организиране на Рекламни кампании, Промоции, Дегустации.