Организацията на тематичен празник, включително тематични сватби, е доста популярна напоследък. Въпреки това, често започва да изглежда, че тематичният празник е твърде труден, твърде скъп и не си струва силите, които ще бъдат изразходвани за подготовка.

tematichen- praznik-1

Заслужава да се отбележи, че тематичният празник е не само интересен, забавен и необичаен, но и достъпен!

Да започнем подготовката на такъв празник, разбира се, трябва да бъде с избора на теми, които ще формират основата. И тук трябва да вземете предвид много различни фактори. Така че, за сватба, на която имате намерение да поканите много роднини на възраст, едва ли си струва да изберете тема за сватба на рокерски празник, а за влюбените в миналите векове, празник във футуристичен стил.

Освен това трябва веднага да прецените дали можете да оформите подходящо помещението и дали всички гости ще намерят подходящи костюми. И не трябва да се стремите да превърнете стаята в, да речем, космически кораб. Достатъчно са няколко ярки щриха, смислени акценти, а оставете останалото на въображението на гостите!

Освен това, не може да се говори само за тематичния декор или само за костюмите за участниците. Не, празникът трябва да отговаря 100% на избраната тематично направление, т.е. декора на стаята, облеклото на гостите и развлеченията и дори лакомствата, всичко трябва да бъде в единен стил. В противен случай тематичният празник няма да се получи.

За всеки тематичен празник определено трябва да помислите и за подходящи покани. И те са необходими, в тази ситуация, не само да информират за времето и мястото на тържеството, но и предварително да уведомят гостите, че е планиран тематичен празник. Уверете се, че поканите се изпращат предварително, така че всеки да има достатъчно време да си приготви костюмите.

Нито един тематичен празник не може да мине без водещ. Тук трябва да бъдете много внимателни в избора. Когато избирате водещ, трябва да обърнете внимание не на дългия списък от тематични празници, които той вече е организирал (в края на краищата, рискувате да получите стандартен, типичен сценарий!), а колко лесно човекът се превъплъщава в различни образи, колко е готов да се зарази с вашата идея и да и вдъхне живот. Именно от водещият зависи до голяма степен колко успешен и интересен ще бъде тематичният празник.

Разбира се, тематичното парти е особено подходящо за всеки детски празник. Толкова е интересно за децата да играят, да се превъплъщават и те, както никой, винаги го правят за сто процента! Въпреки това, тематичен празник е подходящ и за сватба. Тук може да се зададе всяка тема: от приказна история до футуристична сватба или сватба в индийски стил. Тематичните корпоративни партита също са отлични, за служителите е по-лесно да се отпуснат и да се разкрепостят на такива празници.

Така че, малко въображение, малко разходи, правилен подход и вашият тематичен празник ще бъде готов.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • 17 + 10 =