Днес можем спокойно да твърдим, че сватбеният танц на младоженците е повече от композиция от лесни хореографски елементи.

Показателен фактор е, че младоженците започнаха да подхождат към тази традиция много по-сериозно и отговорно, търсейки сватбен хореограф. За да изглежда сватбеният танц ефектно, младоженците са готови с часове да репетират своя танц, усъвършенствайки всеки елемент и фигура.

Неоспорима помощ при избора на стила на сватбеният танц оказва интернет. Сватбените сайтове, видео портали, социалните мрежи, показват голямото разнообразие на постановки на първия танц. При желание на младоженците, и най-важно, компетентността на хореографа, може да се осъществят всякакви желания и варианти за изпълнение на сватбения танц.

Съчетанието на танцови стилове, тематична постановка, първият танц на младоженците с помощта на привличане на приятели или професионалисти, всичко това говори на нов поглед на първия сватбен танц.

Въпреки нововъведенията в сватбения танц, не губят своята стойност традиционните танцови стилове.

Сватбен валс. Отличителна черта на съвременният сватбен валс е в това, че танца става по-зрелищен и емоционален. Сватбените хореографи се стараят да поставят първият сватбен танц, използвайки сложни поддръжки, ефектни обрати, необичайни модели … Можем да кажем, че сватбеният валс се е превърнал в професионална постановка.

svatben-tanc-1

Сватбено танго. Младите все по-често се стараят да използват в сватбеното танго различни реквизити: столове, шапки, рози и т.н. Двойките внимателно обмислят своя образ, сменяйки своите сватбени тоалети с характерни костюми. Също така, сватбения хореограф отделя внимание на маниера на използване на сватбеното танго.

Photography by Craig Mitchelldyer www.craigmitchelldyer.com 503.513.0550

Нови стилове на сватбен танц. Най-голям дял от всички танцови постановки представлява необичайния сватбен танц. Необичаен може да се нарече:

  • Сборен сватбен танц ( няколко музикални парчета в един състав, които се различават по стил);
  • Сватбен танц с приятели;
  • Сватбен танц с обрат ( обикновено се състои от бавна романтична част и бърза весела);
  • Сватбен танц в стилове като суинг, салса, бачата, рокендрол …

Съвременният сватбен танц е прекрасен начин не само да се изненадат и зарадват гостите, но и вътрешно младоженците да се освободят от установените рамки и принципи. Първият танц на младоженците в момента е ярък пример на анти консервативно отношение към тази традиция.

DREAM AGENCY ® горещо ви препоръчва за Вас и Вашите кумове предложенията на Смарт студио КАМАТО за индивидуални тренировки Пакет „Подготовка за сватба“ с Народни и Бални танци с инструктор Марин Маринов – http://www.kamato.bg/programa/.

kamato-plovdiv

 Смарт студио КАМАТО ще се погрижи вашият първи сватбен танц да бъде незабравим!


Ние ценим Вашето време …

Dream Agency – Event Managament , Entertainment & Advertising

Реклама и PR  | Организиране на Рекламни кампании, Промоции, Дегустации.