В много страни по света празнуват Свети Валентин, като се различават само традициите за празнуване.

Sveti Valentin

Как празнуват Свети Валентин в различните страни

 В Италия, на Свети Валентин влюбените подаряват на своите половинки различни сладости: бисквити, шоколад, бонбони и много други сладкарски изделия във формата на сърца, ангели и стрели. Смята се, че именно Италия е страната, основателка на великия ден на влюбените.

Да се поглезят със сладки лакомства обичат и жителите на Америка, където в миналото богатият млад човек подарявал на своята любима марципани, които за това време имали висока стойност заради голямото количество захар в техния състав. В деня на Свети Валентин в Америка е прието да се поздравява не само своята половинка, но и близки и приятели.

В Англия празнуват Свети Валентин, поздравявайки не само близките си, но и по-малките си братя. В този ден домашните питомци получават подаръци и специално внимание. Англичаните традиционно подаряват сладки подаръци във формата на сърце и меки играчки с валентинки.

Във Франция е прието да се подаряват картички с любовни стихове. В деня на Свети Валентин всички влюбени обожават да подаряват красиви бели, шоколадови лакомства, пътуване за двама, йогурт в розово, лотарийни билети, и разбира се, цветя. На този ден мъжете във Франция често правят предложение за брак на своите възлюбени, резервирайки маса за двама в луксозен френски ресторант със скъпо шампанско и красив годежен пръстен.

В Холандия, на Свети Валентин жената има пълното право да поиска от нейния любим да я вземе за жена. В случай на отказ, той трябва да и купи красива рокля от коприна.

В Япония празнуват Деня на влюбените, както и 8 март за мъжете, именно силния пол получава в този ден подаръци и поздравления. По традиция на мъжете се подаряват различни аксесоари: чанти, портфейли, козметика за лице и много други, както и шоколад. Шоколадът в Япония се дели на два вида: the weights ( задължителен), който се подарява на приятели, братя, колеги по работа и Honma ( с предимство) е подарък за любимия мъж. Месец след Свети Валентин в Япония настъпва Белия ден, в който се поздравяват любимите жени.

Влюбените в Уелс на Свети Валентин си разменят подаръци, като правят дървени лъжици, а след това ги украсяват със сърца, висящи ключове, които символизират намерения път към сърцето на любимия човек.


Ние ценим Вашето време …

Dream Agency – Event Managament , Entertainment & Advertising

Реклама и PR  | Организиране на Рекламни кампании, Промоции, Дегустации.