Мечтата на всяко момиче е да бъде най-прекрасната булка. За да направите вашата сватба незабравима само с приятни емоции, а не безкраен стрес, ви подготвихме списък с някои препоръки за  бъдещата булка.

Saveti -za -badeshtata- bulka

 1. Не се карайте с младоженеца

Рядко младоженците минават без спорове относно сватбения бюджет или списъка с гостите, но това е нормално, тъй като всеки вижда по свой начин предстоящото тържество. В процеса на подготовката трябва да се договаряте и да търсите компромис.

Постарайте се да минете без спорове и взаимни обиди. Вашите чувства са много по-ценни от  всяко сватбено тържество!

 1. Не говорете само за сватбата

Обикновено преди сватбата булката разговаря с роднини, приятели, колеги само на тема сватба. Тя все по-често се оплаква колко тежка е подготовката на сватбата и разказва сватбената концепция дори на рождения ден на приятелка.

Време е да кажете „Стоп!“. Не забравяйте, че освен подготовката за вашата сватба има и друго интересно, затова се научете да се отвличате с нещо друго: хоби, кино, пътешествия…

 1. Подредете приоритетите си

Всеки сватбен бюджет е ограничен, така че в процеса на подготовка ще трябва да се откажете от нещо, да спестите от нещо. И да се паникьосвате и разстройвате, че вашата сватба мечта няма да се осъществи, това не е най-доброто решение на проблема.

По-добре си направете списък с приоритетите. Решете с младоженеца, кое е най-важно за вас, и подредете сватбените разходи по ред на значимост.

 1. Не бягайте веднага за сватбената рокля

Има булки, които ясно знаят каква ще бъде роклята, къде ще се състои сватбата, в какъв стил ще бъде оформена. Ако не сте от тях, по-добре отложете купуването на рокля, докато не определите концепцията на тържеството.

 1. Не избирайте на принципа „Колкото по-евтино, толкова по-добре“

Ако мислите, че всички сватбени разходи са неоправдано скъпи и се опитвате да спестите от всичко – от сватбения фотограф до менюто, попитайте се дали в действителност така искате да организирате пищен празник. Разбира се, може да спестите от нещо, но ако избирате само най-евтините варианти, едва ли крайния резултат ще ви устрои.

Ако искате да похарчите колкото се може по-малко за сватбата, по-добре отидете с родителите си да се подпишете, и след това заминете някъде двамата, вместо да организирате празник, на който няма да ви бъде комфортно както на вас, така и на гостите.

 1. Уважавайте организаторите на сватбата, с които работите

Преди да изберете който и да е от изпълнителите на сватбата, внимателно го проучете, тъй като от качеството на неговата работа зависи вашето спокойствие. Но не се престаравайте да го следите и контролирате, оставете професионалистите да си свършат работата.

 1. Не сравнявайте вашата сватба с други и не гонете идеала.

Идеална сватба няма! По време на подготовката, а и на самата сватба все нещо не е както сте го искали, все нещо може да се обърка. Бъдете готови за това, и не позволявайте дреболии да развалят празника ви.

 1. Не се опитвайте да угодите на всички

Опитвайки се да угодите на всички, рискувате да загубите себе си и да създадете празник, който ще бъде въплъщение на идеите и представите на други хора, в които няма да има нищо от вас и вашите отношения.

 1. Не раздувайте сватбения бюджет

Окончателният бюджет на сватбата почти винаги надвишава планирания бюджет. Ето защо препоръчваме на всички двойки в самото начало на подготовката да предвидят 5% от общата сума за непредвидени разходи. Напомняйте си постоянно за простото правило: всички разходи трябва да съответстват на бюджета, а ако не се получи, трябва да потърсите други варианти.

 1. Не пренебрегвайте мнението на младоженеца

Не трябва да правите празника „само за булката“, сватбата не е вашия рожден ден, това е деня в който създавате вашето семейство и двамата трябва да бъдете главните герои.

 1. Не канете на сватбата излишни хора

За душевен и весел празник са нужни само хората, които действително са ви близки и за които вашата сватба не е безразлична.

 1. Пазете себе си и своите нерви

Ако сте бъдеща булка, ви чакат ви много грижи, нерви, безсънни нощи и преживявания. Незабавно определете кое за вас има принципно значение, а на останалото не отделяйте много време. Най-добре намерете доказани изпълнители и им делегирайте сложните задачи.

 1. Не се опитвайте да отслабнете два размера за месец

Мечтата на всяка бъдеща булка е да изглежда стройна и неустоима на сватбата. Не се подлагайте на изтощителни диети, защото в края ще постигнете само лош тен на лицето. Вместо строги диети променете начина си на хранене, не злоупотребявайте с алкохол, кафе, и по възможност изключете сладкото. Така организма ви много по-лесно ще се настрои на новия режим и ще се избавите от излишните килограми.

 1. Записвайте си всичко

Подготовката за сватба не е лесна задача, не си струва да я усложнявате, като се опитате да запазите милион малки неща в главата си. Вземете дневник и запишете всичко: идеи за дизайн, телефони на изпълнители, варианти за меню, полезни съвети.

 1. Наслаждавайте се на момента

Saveti -za -badeshtata- bulka-0

Уверете се, че в деня на сватбата сте погълнати от съпруга си и празничната атмосфера, а не от това дали са сервирали вечерята топла. В противен случай в края на деня може да се окаже, че сте пропуснали най-важните и интересни моменти. Вие сте булката и не трябва по време на тържеството да следите всичко. Възложете организационните въпроси на професионалисти, и се наслаждавайте на вашия празник!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 • seventeen − 3 =