Ако имате възможност да сключите втори брак с човек, когото обичате, можете да смятате, че ви е провървяло. Може би сте малко уплашени и се страхувате да създадете сериозна връзка, за да не страдате отново.  Но ако се осмелите да предприемете тази стъпка, тогава трябва да положите големи усилия, така че новият ви брак да не повтаря съдбата на първия.

Registratsia- na- vtori- brak

Регистрирането на втори брак означава втори шанс. Това е още една възможност за нашите мечти, надежди и щастие да живеем честно. Въпреки това всеки втори брак изисква приемането на някои умозаключения, за да се създаде успешна и дългосрочна връзка.

Ето някои съвети, за да се гарантира, че бракът ще  продължава и ще остане такъв, за който сте мечтали.

Първото и най-важно, вие трябва да оставите зад гърба си своя предишен брак или бивш партньор и да не ги пренасяте във втория си брак. Когато все още изпитвате болка и гняв от развода, или сте открито тъжни като вдовец или вдовица, абсолютно невъзможно е да посветите необходимите емоционални задължения на втория си брак. Ако решите да преминете през регистрация на втори брак, уверете се,че сте се справили с предишните си дела, преди да кажете „да“ отново за втори път.

Не трябва да имате никакви съмнения относно вашата житейска позиция и статут, преди да поемете ангажимент за втори път. След това е много важно да се уверите, че децата ви възприемат мирно вашите нови отношения. И въпреки, че е съвсем естествено те да не бъдат особено щастливи да видят родителите си разведени, поне няма да бъдат категорично против вашите решения.

 

Регистрацията на втори брак изисква разумен подход

 

older-couple-getting-married-206030

Бъдете разумни във вашите очаквания от брака и не се колебайте да ги споделите с партньора си. Никога не започвайте нова връзка, без да разберете нуждите и очакванията на партньора си. Преди да вземете окончателно решение, обсъдете финансовите си въпроси с новата си половинка. Можете ли да се грижите за децата й, особено ако е вдовица. Несъгласието по паричните въпроси е една от обичайните причини за неуспешните бракове.

Трябва да има взаимна подкрепа между двама души. Дайте си време един на друг. Научете за мечтите на другия и също така му помогнете да ги постигне и реализира. Слушайте го, ако е тъжен. Радвайте се с него, когато е щастлив. Той трябва да направи същото за вас. Бракът се основава на любовта и грижата един към друг, без значение от каквото и да било. Може би не сте могли да го направите в първия си брак. Не позволявайте това отношение да унищожи и новия ви брак.

Регистрирането на втори брак предполага наличие на любовно партньорство през целия живот и в резултат на това тези взаимоотношения изискват хармонично съществуване и от двете страни. Приемете партньора си във всичките му прояви. Можете да се опитате да промените някои от неговите лоши навици, но никога не се опитвайте да го промените като човек. Това го лишава от индивидуалност и увереност, което от своя страна потиска както неговите, така и вашите взаимоотношения. Това е друга често срещана причина за разпадането на брака. Ако сте толкова различни един от друг, тогава е по-добре да не правите тази стъпка.

Експертите казват, че 90% от разводите се случват поради сексуално недоволство и липсата на физическа близост между съпрузите. Затова никога не подценявайте стойността на физическата интимност във вашия втори брак, защото тя ви напомня за вашата безсмърна връзка.

И накрая, не обръщайте внимание на термина „втори“. Вие, разбира се, сте правили това и преди, но винаги помнете, че вашият втори брак е също отделна единица с характерни само за него характеристики. Прочетете също какво трябва да приготвите за вашата втора сватба – Пълен списък на всичко необходимо за сватба

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • 5 × 4 =