И така, той вече ви е направил предложение, първите емоции са назад и е време да се замислите за организацията на вашата сватба.

20 основни стъпки при подготовка на сватба

По-добре да не започвате всичко наведнъж, а да правите всичко постепенно, за да не се объркате и пропуснете нещо важно. Предлагаме ви примерна последователност на действията при подготовка на вашата сватба:

 1. Определете датата и бюджета за сватбата.
 2. Съставете приблизителен списък на гостите. Списъкът сигурно ще се промени, но за да си запазите ресторант, трябва да знаете приблизителен брой гости.
 3. Изберете и купете венчалните халки. След закупуването им трябва да ги сложите на сигурно място, за да не ги загубите.
 4. Изберете място за вашата сватба и го резервирайте. В сезона на сватбите трябва да резервирате ресторант няколко месеца предварително.
 5. Изберете и поръчайте сватбена рокля и аксесоари, както и костюм и аксесоари за младоженеца. Ако смятате малко да отслабнете за сватбата, купете я чак когато го направите.
 6. Изберете място за подписването и официалната церемония и подайте заявление.
 7. Изпратете поканите за вашата сватба с куриер, по пощата, лично. Предлагаме ви това да стане по-рано, така че всички да са свободни в този ден.
 8. Определете си среща в водещия на сватбата, фотограф, цветари, декоратори, артисти. Желателно е предварително да определите стила на вашата сватба и развлекателната програма.
 9. Изберете и наемете сватбен фотограф и оператор. Определете си среща с тях за да обсъдите вашите желания и да сключите договор.
 10. Наемете транспорт. Желателно е да бъде утвърден списъка с гостите, за да може наемете транспорт с определено количество места.
 11. Решете какъв ще бъде вашият сватбен танц и изберете музиката. Може да започнете репетициите у дома или да се занимавате с професионален хореограф.
 12. Наемете музиканти или DJ. Музиката ще зададе тона на цялата сватба, затова се отнесете внимателно към нея.
 13. Обсъдете с цветаря булчинския букет и цветята за сватбата.
 14. Изберете фризьор и гримьор. Запишете си пробна прическа и грим.
 15. Изберете сватбена торта. Предварително уточнете с ресторанта дали могат да я съхраняват, ако тя се занесе по-рано.
 16. Подгответе разпределението на масите в ресторанта, списък с имената на гостите и тяхното разпределение по места. Настанете ги така, че на всички да им бъде удобно и комфортно.
 17. Разпределете задълженията на всички, които ще помагат за организация на сватбата. Решете кой ще посреща и настанява гостите.
 18. Съобщете на гостите за dress-code на сватбата, за да могат да се подготвят по-рано. Роклите на шаферките също трябва да бъдат поръчани по-рано.
 19. Напишете и напечатайте сватбената програма и я раздайте на всички, и на гостите и на организаторите на сватбата, за да имат време всички да се подготвят.
 20. Свържете се с всички изпълнители, съставете заедно график и го дайте на организатора, за да може да контролира всичко.

 


Ние ценим Вашето време …

Dream Agency – Event Managament , Entertainment & Advertising

Реклама и PR  | Организиране на Рекламни кампании, Промоции, Дегустации.