Все по-често, по време на организирането на празници и тържества, се налага да чуваме термина „кетъринг“, защото тази концепция, или по-скоро услуга, все по-често присъства в живота на съвременното общество не само в Европа, но и у нас. Така че в тази статия ще обсъдим какво е кетъринг и каква е историята на неговия произход.

ketaring-2

Кетъринг е изнесено ресторантско обслужване, чийто основател е Жан-Франсоа Вател, готвач на френския крал Луи XIV, който е станал широко известен благодарение на истинския талант за организиране на шикозни празници с красив декор.

Тази услуга обаче придобива реална популярност в средата на ХХ век в САЩ. Това се дължи на изграждането на голям брой многоетажни сгради и увеличаването на броя на работниците, които се нуждаели от добра храна. Организацията на услугите за кетъринг позволява не само да се нахранят хората без напускане на работното място, но и значително се увеличава производителността на труда.

По принцип, организирането на събития е тежък труд, който изисква много време, сили и голяма отговорност. Необходимо е самостоятелно да се ангажираме с голям брой проблеми и въпроси. Именно за наше улеснение, съвременния пазар предлага много услуги. Една от тези услуги е кетъринг или ресторант на място, който ще ви спести много грижи.  

ketaring-1

Кетъринг се използва при провеждането на много мероприятия, сватби, фирмени събития, лични празници и други важни събития.

Мястото няма никакво значение, кетъринг може да има на събития в парка и дори на кораб. Днес този тип услуги бързо набира популярност благодарение на своята практичност и висококачествено обслужване. Когато поръчвате кетъринг, не е нужно да се притеснявате за много неща: присъстващи, места, менюта, мебели, палатки и други организационни въпроси. Услугата предлага и опростени услуги – това е доставка на храна в офиси. Това е много удобно в нашето време, когато всяка минута се брои, а времето буквално е пари.  

View More: http://modernlovephoto.pass.us/absolute-catering

Използвайки услугата кетъринг, клиентът получава много предимства. Можете напълно да диктувате вашите условия, защото всички организационни въпроси са за компанията за кетъринг. Сред основните предимства на този тип услуги са:

  • Свобода за избор на мястото за събитието;
  • Приятен и добре обучен персонал (готвачи, бармани, сервитьори);
  • Стриктно спазване на уговорените срокове;
  • Декорацията и дизайна се извършват от фирмата и така нататък.

Клиентът трябва само да избере компанията и да разкаже за предстоящото събитие, останалото остава го свърши компанията за кетъринг. Тази услуга се използва от голям брой фирми и физически лица, защото всичко много лесно се организира, без да се налага да отделяте много усилия, време и пари. Широкият избор на допълнителни услуги – тематичен дизайн, най-разнообразно меню, различни формати правят услугата още по-привлекателна за всички потенциални клиенти.

169

У нас кетърингът, като услуга и бизнес линия, се появи в началото на 90-те години. Първоначално беше топъл обяд. Въпреки това увеличаването на броя на фирмите, работещи в тази посока, просто казано, повиши конкуренцията на пазара, доведе до значително увеличаване на броя и качеството на предоставяните услуги.

Sandwiches on a table the buffet

Какво е кетъринг днес? Днес това не е просто доставка на храна на място, определено от клиента, това е широк спектър от услуги, които в комбинация създават незабравимо, ярко и изключително тържество, било то сватба, корпоративно събитие или просто пикник в природата. Като се обръщате към услугите на кетъринг компания, можете да сте сигурни, че празникът ви ще се проведе на най-високо ниво и ще бъде запомнен от гостите дълго време.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • twelve + two =