Организирането на събития и селско стопанство изглеждат на пръв поглед несъвместими сфери, но това далеч не е така на второ четене. Производството на аграрни култури и отглеждането на животни засягат голям брой заети лица, но и потребители, които искат да консумират качествени продукти и едновременно с това да подкрепят малкия местен бизнес.

Но освен за отделния човек, селското стопанство поставя редица глобални теми за дискусии, които предстоят да се разрастват в идните години и за които е нужно поле за дебат. Това са само част от причините, които ни карат да вярваме, че организирането на събития, свързани със селското стопанство, не само заслужават внимание, но са от обществена значимост.

Dream-Agency

Събитията като възможност за развитие на селското стопанство

  • Модернизацията на селското стопанство през последните няколко десетилетия е факт, но слабата връзка между технологиите в лицето на техните създатели и производителите е пречка, която забавя този процес. Именно мероприятия, които срещат селското стопанство с технологиите, са от изключително значение за развитието на този бранш и за усъвършенстването му;
  • Няма нищо по-важно от навременната и качествена комуникация и сътрудничеството между хората в самия отрасъл. Организацията на форуми и конференции на заетите в селското стопанство лица би довело до драстичен ръст на кооперирането между отделните локални и национални бизнеси. Това, от своя страна, неимоверно ще повиши инвестицията и качеството;
  • Посредством събития, организирани по различно време на годината и в различни краища на страната, заетите в сферата на селското стопанство имат възможност да разпространят своето послание и извън границите на бранша. Добрата реклама и предварителна подготовка ще позволят и на трети лица да се запознаят с бизнеса отблизо, с проблемите, но и с положителните му страни и да се превърнат в потенциални инвеститори, колеги или потребители. Все повече хора започват да си задават въпроса за това откъде идва тяхната храна. Именно събития, които срещат крайния потребител с производителите, позволяват прозрачност в сферата, достъпност и информираност, които са нужни на всекиго.

 

Едва 3% от хората, взели участие в проучване с общ брой анкетирани 608 души, посочват събитията в сферата на аграрното стопанство като неполезни. За останалите 97% тези мероприятия са начин за напредък, за обмяна на опит, идеи и средства, които тласкат селското стопанство напред и се грижат както за личния интерес, така и за обществения.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • twenty + 15 =