Слънцезащитните кремове за бебета са част от така важната козметика и бебешки продукти. Те се използват навън при разходка, а и на плажа.

Макар че, слънцето е източник на витамин D, който помага за правилния растеж на костната и мускулната тъкан, специалистите от онлайн магазин Baby.bg са на мнение, че слънчевите лъчи могат да бъдат опасни, особено при най-малките, тъй като кожата им е изключително чувствителна. Ето защо те препоръчват използването на слънцезащитни кремове за бебета.

Какви видове слънцезащитни кремове за бебета има?

Слънчевото изгаряне може да доведе до дехидратация, обриви, инфекции и други проблеми. Важно е да знаем как да изберем точния вид продукт съобразно кожата и нуждите на бебето. Слънцезащитните кремове са два вида:

  1. Стандартни слънцезащитни – в състава им се използват съставки като оксибензон, октиноксат, хомосалат, авобензон. Тези съставки предпазват от слънчевите лъчи, попиват в кожата на бебетата бързо и ефективно, водоустойчиви са. Произвеждат се съобразно всички стандарти и по строг регламент. Важно е да се употребяват умерено, тъй като честата им употреба може да причини различни кожни проблеми;
  2. Минерални слънцезащитни – създадени са на минерална основа. Могат да се срещнат и като механични. Съдържат титаниев диоксид и цинков оксид, които са естествена защита от ултравиолетовите лъчи. Този вид слънцезащитни мазила не проникват в кожата, а само образуват бариера. Действат непосредствено след нанасяне, но не се разнасят лесно и биха могли да оставят следи по дрехите на бебето.

Слънцезащитен крем за бебета

Важни фактори при избора

При избора на добри слънцезащитни продукти и козметика е препоръчително да имате предвид няколко фактора:

  • Възраст – задължително е продуктите да бъдат съобразени с месеците на детето;
  • Вид на защита – препоръчителен е изборът на комбинирани продукти, които предпазват както от UVA, така и от UVB слънчевите лъчи.
  • Състав – препоръчително е да се избягват продукти, в чийто състав има парабени, изкуствени аромати и парфюми, както и цитрусови масла. Тези съставки могат да доведат до раздразнение на кожата, а освен това понижават устойчивостта на клетките към ултравиолетовата светлина.

Изборът на продукти за защита от слънцето трябва да бъде направен съобразно нуждите на детето. При деца със силно чувствителни кожи се препоръчва избирането на по-лека формула минерален крем. Качествената марка ще гарантира безопасност и ефективно действие.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • 19 − eighteen =