Да изберете красива и удобна сватбена халка никак не е лесно. Според магазина за златни бижута Somaha покрай организацията на самата сватба, често избора на халките, остава едно от последните неща, за което младоженците отделят време.

svatbenata- halka- s- godezhnia- prasten

Когато това стане обаче, те се изправят пред огромно разнообразие от златни брачни халки и започват да се чудят кои да изберат. За да ви помогнем да не изпадате в такава ситуация, изготвихме този материал, който има за цел да ви помогне да изберете халки, които да са красиви, еднакви и в същото време да можете да носите вашата с годежния ви пръстен.

Това е един от най-прекрасните проблеми всъщност, които можете да решите по време на сватбата, как да допълните двете прекрасни бижута, така че да изглеждат стилно. Основните неща, на които трябва да обърнете внимание са цената на халките, материала, от който са изработени и с какъв дизайн са. Естествено, трябва да помислите и дали мъжът ви не носи друг пръстен, с който също халките трябва да си подхождат.

Бъдете отворени към идеи

Опитайте се да не бъдете предубедени и пробвайте различни варианти. След като вече годежния пръстен е на ръката ви, съчетайте го с различни видове халки и помолете да снимате комбинациите. Така дори и в един момент да се изморите да гледате, след това като преглеждате снимките може нещо да ви хареса повече.

Избирането на пръстен, какъвто и вид да е той, само по себе си е сложна задача. За разлика от гривната, която се поставя на китката или колието, което пада на гърдите, пръстите имат по-сложни извивки и е много възможно пръстенът на най-добрата ви приятелка, макар и прекрасен, на вас да не ви стои добре. Когато добавите и факта, че искате да съчетаете халката с годежния пръстен, задачата става още по-деликатна.

Цветът на метала

Преди 10 години, повечето бижутери биха ви посъветвали да изберете един и същи метал в един и същи нюанс за двете бижута. Днес обаче, такава препоръка няма да чуете. Бижутата могат да са различни цветове стига да си подхождат стилово. Нещо повече, колкото повече впечатление искате да правят, толкова повече ще ви се иска да заложите на различни благородни метали.

Попитайте бижутера за комплект

Много вероятно е годежният ви пръстен всъщност да има халки, които да си подхождат перфектно с него. Бижутерите изработват цели колекции, които са подобен стил и елементите от тях могат лесно да се съчетаят. Можете да попитате бижутера ви, дали случайно пък вашия годежен пръстен не е част от такава колекция. Ако това е така, остава само халките да ви харесат и да ви подхождат на пръстите.

svatbenata- halka- s- godezhnia- prasten-1 (2)

Халка, която е по поръчка

Можете да изберете и модел халки, които да са изработени специално за вас. Ако годежният ви пръстен има голям камък, съвсем спокойно можете по извивката му да си изработите халка. Така все едно халката ще заобикаля годежния пръстен и в същото време ще са направени точно един за друг.

Много добър вариант е да изберете и халка, която всъщност не представлява цял кръг, а е отворена на мястото, където камъкът от годежния пръстен застава. Така отново двете бижута ще изглеждат буквално създадени едно за друго.

Халката може да бъде и сложена преди годежния пръстен и да не е извита, а съвсем права. Така ще изглеждат все едно пръстените се трупат върху пръстта ви и ще имат обем. Ако имате дълги и нежни пръсти, този вариант най-вероятно е един от най-подходящите за вас.

Халката може да има и ъгълче и да сочи към вас или към годежния пръстен. Абсолютно не е задължително, двете халки да бъдат с ъгълче. Напълно възможно е само вашата да е с такава форма, докато тази на бъдещия ви съпруг да е права. Естествено металът, цветът, дизайнът, камъчетата и другите особености по бижута трябва да са еднакви, за да си личи, че са комплект.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • 13 + 19 =