На всеки event-мениджър не му достига времето и иска денонощието да има повече часове. Възможно е просто да не правите всичко в подходящото време.

Предлагаме ви съвети, с помощта на които да планирате времето и да направите деня си много по-продуктивен.

Управлявайте не само времето, но и своите сили

Времето е постоянна величина и не можете да я промените. Вместо да се концентрирате върху управлението на времето, опитайте се да направите нещо със своите сили, които вие влагате в работата. Преди да започнете деня, определете задачите, които искате да свършите днес и задачите, които ще ви помогнат да постигнете целите си. След това разпределете собствената си енергия по всяка точка.

Действайте целенасочено

След като сте определили на какво ще обърнете внимание, трябва да разберете крайната цел на всичко,  което смятате да работите. Погледнете какво правите и това, какво искате да постигнете не само в края на работния ден, но също така от резултата от работата. Струва ли си вложеното време и усилия, за да постигнете целта си?

Работете когато сте най-продуктивни

Не лъжете собствения си мозък и го използвайте тогава, когато той работи най-добре. При някои това е сутрин, при други след обяд, а може и вечер.

Избягвайте отлагането

Поставете си срокове за близкото бъдеще. Колкото по-рано определите ден X, толкова по-малко време ще похарчите в отлагане, смятайки дните в календара до крайния срок.

Правете паузи с ясна цел

Ако правите паузи в работата, убедете се, че ги използвате също разумно. Планирате да си починете от всевъзможни таблици? Тогава изключете компютъра и действително си починете от тях.

Първо направете най-трудното      

Започнете деня си, а още по-добре седмицата с най-трудните задачи. На първо място, така ще бъде по-лесно да се справите с тях, тъй като в началото сте пълни с енергия. На второ място, изпълнението на тези задачи дава чувството, че щом сте направили най-трудното, с другото ще се справите по-лесно.

Оставете най-вкусното за десерт

Тази точка е логично продължение на предишната. Опитайте се да направите в края на деня, това, което наистина ви харесва.

 Борете се с молбите „това трябва да се направи спешно“

Осъзнаването, кое е важно и кое спешно ще ви помогне да определите кое действително си струва да направите. Вашето внимание могат да привличат приятели, колеги, роднини или началството. Вие трябва да си съставите свой собствен план за така наречената „тирания на спешност“. Изберете метод, който ще ви помогне да не се отвличате от поставените задачи. Концентрирайте вниманието си върху това, което трябва да се изпълни.

Проследявайте времето си

Проследете ефективността на своите показатели за един-два месеца. Така ще можете да оцените за кое отива повече време и някак си да автоматизирате или рационализиране  този процес.

Спрете да харчите много време проверка на пощата

Определете си строги промеждутъци от време, когато ще работите с пощата. Използвайте правилото 30-60-90 – половин час за проверка на пощенската кутия и изпращане на писма, но само след като вече 60-90 сте работили над други важни задачи.

Не се опитвайте да работите с много задачи наведнъж

Учените са установили, че опитът да се изпълняват множество задачи наведнъж с помощта на електронни медии, намалява нивото ни на интелигентност по-силно от това, ако не сме спали цяла нощ. Повярвайте, това не е ефекта, който искаме да постигнем, опитвайки се да тренираме нашия мозък.

Използвайте приложения, които могат да изпълняват част от вашата работа

Съвременните технологии позволяват да прехвърлите част от работата си на някои приложения. Същността на действието е проста: вие заставяте програмата да изпълнява определена команда, например, напомня ви да се върнете към прочетеното писмо или да сортира пощата автоматично.

Завършете деня, като правите списък със задачите за утре

Вместо трескаво да мислите за задачите от утрешния ден, направете  си списък.

Научете се да изключвате

Когато работният ден свърши, се опитайте да не мислите за работа. Вашето тяло има нужда от почивка, за да може с нови сили да започне утрешния ден.


Ние ценим Вашето време …

Dream Agency – Event Managament , Entertainment & Advertising

Реклама и PR  | Организиране на Рекламни кампании, Промоции, Дегустации.