Като родител, вие искате да направите рождените дни на детето си възможно най-запомнящи се. Но понякога организирането на пищно парти просто не се вписва във вашата финансова картина.

Children's birthday party in decorated room

Ако не искате да плащате големите пари само за един рожден ден, не се тревожете. Ето как да планирате детски рожден ден с ограничен бюджет, без да пестите от забавлението.

Започнете с правилното място

Организирането на детски празник е свързано най-вече с: местоположение, местоположение, местоположение. Правенето на партито вкъщи или в местния парк са две евтини възможности за провеждане, особено ако поръчате и готова храна за празненството, посочват от https://www.foodpanda.bg/.

Ако планирате да организирате нещо у дома, стремете се да го направите, когато времето е хубаво, ако е възможно, така че хлапетата да могат да се забавляват навън в двора на къщата ви. Организирането на парти вкъщи може да спести много разходи.

От друга страна, парти в парка дава на гостите място за отдих и игра. Парковете са чудесни места за бюджетни рождени дни за деца, тъй като те обикновено не изискват такса за вход или само малък депозит, за да се наеме дадено място за деня.

Ако времето обаче е лошо или рожденият ден на детето ви е в средата на зимата, може да се наложи вместо това да организирате детски рожден ден на закрито място. Нека списъкът с гости бъде кратък, тъй като много места определят таксата си според броя на децата, които присъстват.

Друг съвет как да планирате детски рожден ден с ограничен бюджет: просто проверете уебсайтовете за отстъпки и промоции или попитайте мястото, което сте си избрали, за отстъпка в извън пиковия час или ден – да речем 10 часа в събота или някой делничен следобед.

Дръжте бюджета си за храна под контрол

Когато планирате детско парти за рожден ден с ограничен бюджет, храната и тортата могат да „изядат“ голяма част от това, което трябва да похарчите. Цената на персонализирана торта например може да бъде много висока. Естествено, има начини за намаляване на разходите за храна.

Първо, задайте ограничение в продължителността на партито. По този начин не се очаква да храните децата по цял ден. Планирането на партито между редовните часове на хранене също може да ви помогне да организирате детски рожден ден с ограничен бюджет. Ако вашето парти е от 14:00 до 16:00 часа, например, гостите на вашето дете (и техните родители) може да са доволни от сервирането на лека закуска, вместо обяд или вечеря.

 

След това претеглете плюсовете и минусите на закупуването на храна и торта, вместо да приготвяте лакомствата сами.

Не е нужно забавлението да е скъпо

Бюджетните рождени дни за деца могат да бъдат приятни, дори ако не харчите стотици левове за разходки с пони например. Можете да помолите приятели и семейство да се включат и да помогнат с дейности като рисуване или различни състезания.

Също така, когато става въпрос за подготовка за парти за детски рожден ден, помислете за покани по имейл или социалните мрежи. Ще спестите пари и няма риск някое от децата да загуби поканата.

Декорирайте за по-малко пари

Планирането на детско парти за рожден ден с малък бюджет може да стане малко по-сложно, ако детето ви иска конкретна тема, която изисква закупуване на скъпи декорации по поръчка. Най-добре е да проверите социалните мрежи за нискобюджетни идеи за декориране.

Оттам нататък можете да тествате уменията си за лов на изгодни сделки. Просто развихрете своята собствена магия!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • 20 + nine =