Атмосферата на сватбата зависи не само от младоженците и сватбения екип, но и от гостите. Как да бъдете идеален гост на сватба? Ще ви дадем някои съвети за това.

idealen- gost -na- svatba-2

 1. Съобщете предварително за вашето присъствие на сватбата

Важно е младоженците да направят списък на гостите възможно най-рано: изборът на място, меню, развлекателната програма и дори размерът на тортата зависи от това! Следователно, като уважаващ себе си гост на сватба, след като получите поканата, опитайте се да отговорите възможно най-бързо.

 1. Следвайте дрескода

Ако булката настоява за светла палитра в розови и светли тонове, моля, постарайте се да изпълните нейното желание. Ако младоженците нямат изискания, просто изберете подходящи официални дрехи. Дънки и тениска не са подходящи, както и не трябва да се обличате в бяло, ако нямате предварителна уговорка с булката.

 1. Изключете телефона по време на церемонията

 Не е желателно церемонията да бъде прекъсната или смущавана от звънът на вашия телефон. Цялата церемония трае не повече от 20 мин. и вие може да ги прекарате без телефон.

Освен това, ако ви помолят да не снимате с телефона, следвайте това правило, младоженците имат професионален фотограф, а вашия телефон над главите на гостите може да развали някои снимки.

 1. Не пречете на фотографа да си върши работата

Ако искате да снимате булката и младоженеца на арката след церемонията, опитайте се да не блокирате видимостта на фотографа. Не се притеснявайте, младоженците задължително ще споделят снимки от сватбата! И като тактичен гост на сватба, със сигурност не трябва да съветвате професионалист какво, как и кога да снима.

 1. Не задавайте неуместни въпроси

Не е нужно да знаете колко струва сватбата или роклята на булката. Младоженците не са длъжни да се отчитат пред никой гост. Забравете въпроси от рода „А деца кога планувате“, „Защо сте поканили…“, „Защо сте избрали това ядене?“ и подобни.

 1. Не закъснявайте

Да, сватбите често започват 20-30 минути по-късно, отколкото е написано в поканите, но вие не закъснявайте, за да не пропуснете най-интересното.

 1. Бъдете „ТУК И СЕГА“

Младоженците се мислили програмата за този ден до последно, така че проявете уважение и забравете смартфоните и социалните мрежи. Повярвайте, това, което се случва „ТУК И СЕГА“ е много по-интересно!

 1. Не злоупотребявайте с алкохола

Няма нищо по неловко от пиян гост на сватба , устроил скандал, счупил нещо или просто се е държал неуместно. Контролирайте количеството на изпития алкохол и запазете ясни и само приятни спомени за този прекрасен ден.

 1. Не прекалявайте с тостовете

Вие не сте единственият гост, който иска да поздрави младоженците. Така че опитайте се да бъдете лаконични и да измислите предварително речта си, за да избегнете неудобни паузи, думи-паразити и прекалено дълги истории, досадни за другите гости. Поздрава не трябва да продължи повече от 5 минути.

 1. Не скривайте емоциите си

idealen -gost -na -svatba-1

Сватбата е много емоционален ден, така че ако церемонията ви докосна до сълзи – не ги скривайте! Радвайте се, забавлявайте се, прегръщайте, танцувайте, смейте се и плачете с младоженците. Всъщност, искрените емоции правят атмосферата на този ден толкова празнична и неподправена!

 1. По-малко критика

И все пак някои емоции ще трябва да бъдат скрити, ако нещо не ви харесва. Не харесвате избора на музика или меню, мислите, че бюфетът е прекалено свит, а горещите блюда трябва да се чакат много дълго време? За съжаление, не винаги в деня на сватбата всичко върви според плана. Младоженци се опитват да направят този ден красив и ще бъдат щастливи, ако се съсредоточите само върху приятните мигове.

 1. Пишете пожелания

На практика всяка сватба има специална книга за пожелания и младоженците ще бъдат много доволни, ако намерите време да напишете нещо от вас. Емоции от сватбата, желания за бъдещето, съвети за бъдещото семейство – каквото искате!

 1. Седнете на определеното за вас място

idealen -gost- na- svatba

Младоженците не напразно разпределят предварително местата на всеки гост на сватбата, като вземат предвид отношенията между всички гости, така че никой да не скучае и никой да не се обиди.  

 1. Бъдете активни

Прекрасната сватба е заслуга не само на младоженеца, булката и сватбения екип, но и на всеки гост на сватбата. От всички заедно зависи колко весел и сърдечен ще бъде празника. Ето защо, участвайте в състезания, танцувайте, посрещайте други гости. Опитайте се да премахнете всичките си притеснения и просто да се забавлявате в този прекрасен ден!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 • 16 − 10 =