Event мероприятията днес са един от най-ефективните инструменти за маркетинг и реклама. В края на краищата потребителите вече толкова много са преситени от всякаква рекламна информация, че да стигнеш до тяхното „сърце“ (разбира се, и портфейли) става все по-трудно.

Event- meropriyatia-3

Друго нещо е, когато човек не натрапчиво се въвлича в празничната атмосфера или наблюдава цветното действие от страни; той се забавлява, играе, весели се. Той изпитва положителни емоции, той е щастлив, сърцето му е отворено и там е „топло“ от организаторите на event мероприятието, за да въведат в мозъка му необходимата информация за марката.

Event- meropriyatia-4

С други думи, целта на event мероприятието е емоционалната ангажираност на участниците в подходящо събитие и като следствие формиране на положително отношение към бранда или компанията.

Event мероприятията са ефективни както за стартиране на нови марки, така и за запазване на имиджа на съществуващите. Това е идеалният начин не натрапчиво да привлекат внимание към себе си и своята работа, да покажат цялото разнообразие на продукти и услуги, както и ценностни ориентации.

Именно това обуславя многообразието на форматите на Event мероприятията: спонсорирани от компанията събития за деца и техните родители, младежи, концерти на звезди, спортни състезания, фирмени мероприятия за служители и партньори, и др.

15999483412_6403dfb7b2_b

Event мероприятията могат да се разделят на:

  • Работни ( обучителни семинари, конгреси, конференции);
  • Информативни, облечени в развлекателна форма ( пускане на първа партида от стоки, награждаване на милионния купувач, рожден ден на компанията);
  • Развлекателни – ориентирани към общуване и развлечения ( концерти, дефилета, пътувания, фестивали).

Най-подходящият формат за специалното събитие се определя въз основа на задачите на клиента. По периодичност, специалните събития са еднократни (one off), и многократни, когато акцията се провежда на различни места, или изпълнителите обикалят градовете.

Практически нито едно Event мероприятие не минава без работата на промоутъри, хостеси, модели, аниматори. Event мероприятията се провеждат по предварително планиран сценарий, където всеки участник има своя собствена роля, която трябва стриктно да се следва.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • 2 × 1 =