Тиймбилдинг е много широко понятие. Практиката показва, че за целите на тиймбилдинг можете да използвате много нестандартни техники. Сред тях не последна роля може да има съвместното общуване с изкуството, или естетичен тиймбилдинг.

Estetichen- tiymbilding

Организирайте за вашата компания посещение на театър, кино и се насладете на красотата на изкуството. Например, театралните тиймбилдинги са такива събития, чрез които екипите трябва да се предствят в нови роли. Често естетичният тиймбилдинг се свежда или до театрална постановка на пиеса, или до четене на някои сценарии „в роли“. Подготовката за такива изпълнения дава на участниците много положителни емоции и нови впечатления. По време на подготовката звучат много шеги, а по време на представлението всеки участник се преживява за своя колега, да не забрави или обърка текста или добре да изпълни своята роля, защото продукцията е обща за всички.

Театралният тиймбилдинг има много предимства. Това е запознаване с изкуството в приятелската атмосфера на екипа и приятно забавление. Но може би най-важното предимство на театралният тиймбилдинг  е влиянието на изкуството върху мирогледа на човека. По време на такова събитие колегите престават да мислят за споровете и неприятните шеги за човек, с когото имат лоши отношения, и започват да възприемат изкуството и позитивната атмосфера на събитието. Ако искате хората във вашата компания да работят гладко и ефективно, изграждането на екип е вашият метод за постигане на целта.

Чрез естетичен тиймбилдинг можете да решите няколко задачи едновременно. Първо, естетичното изграждане на екипа ще повиши културното ниво на служителите, което в крайна сметка може значително да подобри качеството на работа. Второ, в условията на съвременния ритъм на живот, хората често не намират време да променят обстановката. Това води до умора и емоционално прегаряне.

Прекарайте няколко часа, наслаждавайки се на красивото – може би това е точно това, от което се нуждае вашият екип, за да се презареди с нови емоции и с ентусиазъм да се върне към решаването на стоящите пред вас задачи. И трето, съвместното запознаване с произведения на изкуството и последващата обмяна на мнения ще помогнат на вас и членовете на вашия екип да научат повече за вкусовете и предпочитанията на другите, както и за характера и мотивацията.

Възнаградете своите партньори или служители с уникални впечатления, които никога няма да забравят!

Забавлявайте се, събирайте екипа и почивайте активно или пасивно сред магически красивото изкуство. Позволете си да си почивате, което ще зареди вас и вашият екип с енергия и мотивация!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • 20 − 15 =