Тази информация се основава на принципите на Закона за Привлекателност. Кои цветове правят вашата реклама по-привлекателна и привличат хората към вас?

cvetove-v-reklamata (2)

Кои цветове правят вашата реклама по-привлекателна

Визуалната презентация на вашата реклама може да увеличи потока на клиентите, или обратното, да загуби голяма част от тях. Няма значение къде се намира вашата реклама, в печатни издания, в Интернет на уеб сайт или в презентация.

Тук става въпрос не само за визуалните цветове, но също и за аудио съпровод. Всяка една от тези части има определено въздействие върху приятели, семейство, клиенти и купувачи.

Компании с огромни бюджет харчат милиони долари за изследване на цветовия пазар,   обикновено това касае продукта или опаковката.

Цветовете определят ще започне ли някой да чете вашата статия в магазина или в сайта в Интернет. Цветът помага да заинтересовате с вашия сайт, определя времето, което посетителите прекарват в сайта.

Цветовете влияят на това, как хората реагират на нещо и как те се държат в бъдеще. Спомнете си декорацията в ресторантите за бързо хранене, те са пълни с оранжеви и червени цветове. Какво говорят тези цветове? Те говорят за това, че посетителите трябва да ядат бързо и да напуснат заведението.

Различните страни имат свои собствени представи, затова всяка нация има своя реакция за цветовете. В Китай, например, белия цвят е символ на смъртта. Хората от топлите страни реагират на „топлите“ цветове, хората от студените страни предпочитат по-студените цветове.

В Америка, зеленият цвят се свързва с пари и завист. Ето няколко асоциации на цветове в Америка:

Червен– сила, скорост, опасност, възхищение

Син – доверие, надеждност

Жълт – топлина, слънце, щастие

Оранжев – игривост, топлина, енергия

Розов – сладост, безопасност, възпитание

Бял–чистота, младост, свежест

Черен – елегантност, изисканост, изтънченост

Златен – престиж, високата цена,, елит

Сребърен – престиж, студенина, мъдрост

 

Така цветовете влияят и на клиентите. Червеният, оранжевият и черен цвят привличат импулсивните клиенти, а розовият и синият привличат по-спокойните клиенти.


Ние ценим Вашето време …

Dream Agency – Event Managament , Entertainment & Advertising

Реклама и PR  | Организиране на Рекламни кампании, Промоции, Дегустации.