2016 е високосна година. Удивително е колко много хора успяват да комбинират модерния поглед върху живота и суеверията на нашите предци.

Сватба във високосна година

Сватба във високосна година е една от най-вълнуващите теми.

Да доверяваме ли важни събития в живота си на високосна година?

Дата на сватбата. Какво е това година на вдовицата? Страхуващите се от сключването на граждански брак са измислили по-страшни забрани. Според техните легенди не трябва да се сключва брак през високосна година и на следващата след нея също. Защото това е година на вдовиците. Те не се спират на това и твърдят, че след годината на вдовиците следва годината на вдовците. Излиза, че може да определиш дата за сватба само един път на четири години.

Какво ли няма да измислят странните хора, не желаещи да се обременяват с брак. Какво казват компетентните специалисти по този повод?

Те са уверени само във факта, че сватбите през високосните години падат примерно с 20%. Сигурно, главна роля в това играят суеверията и предубедеността.

Обръщаме се към психоанализата. За да се разсее мита за неуспешни сватби във високосна година, психолозите съветват да се задават въпроси на познати и приятели: как влияе на техния живот високосната година. Със сигурност няма да чуете нито един конкретен отговор. Повечето си спомнят  високосната година само под ритъма на празничното звъненето на часовника и на двадесет и девети февруари. А иначе техния живот не се различава от обичайния. Ще бъде ли бракът ви успешен, според психолозите, зависи само от вас. Задължително условие за сключване на дълговечен съюз са надеждност, стабилност на чувствата на булката и младоженеца; осъзнаване на решението да свържат навеки съдбите си; родственост на техните души и мироглед.

Мнение на сватбени експерти. Практически всички сватбени експерти водят статистика на организираните от тях сватби. Често след организация на тържеството те поддържат връзка с младоженците, помагайки им да организират честването на годишнини от сватбата и така нататък. Нито ние, нито те са забелязали тенденцията за лош брак през високосна година.

Дата на сватбата от гледна точка на религията. Църквата въобще смята суеверието за грях. Брак не се сключва в навечерието на сряда, петък, неделя, големи празници и по време на големите пости. През всички останали дни от годината може да се сключва брак без проблеми.

И най-важното, помнете, че никакви поличби или суеверия не са сравними със силата на искрените чувства на двама души, а щастието в семейния живот не се основава на датата на сватбата, а на любовта, разбирането и уважението в семейството!

 


Ние ценим Вашето време …

Dream Agency – Event Managament , Entertainment & Advertising

Реклама и PR  | Организиране на Рекламни кампании, Промоции, Дегустации.