Много компании празнуват Коледа в офиса. С настъпването на Коледа месец декември носи усещане за магия, приказки и надежди, че животът скоро ще тръгне само по бялата линия. Семейният празник уверено мигрира към други сфери на в живота на съвременния човек. Новогодишните корпоративни събития са се превърнали в забавна традиция.

Ако компанията е в разцвета си, може да си позволи ресторант или някакъв екзотичен вид почивка. Ако не, тогава можете прекрасно да отпразнувате Коледа в офиса.

Поводът да празнувате Коледа в офиса е специален, заслужава си да се подготвите добре и да привлечете към организирането на празнична атмосфера максимален брой служители. Колективната мозъчна атака върху развитието на сценария ще превърне събитието в незабравим Новогодишен празник за служителите.

Koleda -v -ofisa-14

Украсяваме офиса за Коледа стилно, оригинално, весело. Атмосферата на коледния празник вече витае във въздуха, но работната обстановка през декември никой не е отменил. Ето защо изобилието от разнообразни украси не е на място. Но коледни топки от един, два или три цвята ( желателно мат) и малко гирлянди е необходимо.

Koleda- v -ofisa-11

Koleda- v- ofisa-15

Коледната елха е основният атрибут на Нова година. Естествено изкуствена, заради падащите иглички, освен това цветът на коледната елха може да бъде избран дори според цвета на символиката на компанията. Ако имате въображение, можете да украсите коледната елха с продукти, които компанията продава или произвежда.

Koleda- v -ofisa-1

Koleda- v- ofisa-5

Koleda- v -ofisa-8

Koleda- v- ofisa-10

Ако пространството в офиса е малко, можете да направите стенна елха. Подобно коледно дърво може да се закрепи на много места и да се направи от гирлянди, топки, маркови визитки, значки, писалки. Можете дори да го направите от цветна хартия или стикери с пожелания. Може да украсите всяко работно място с малка коледна елха, ваза с бонбони, еленчета и други малки сувенири.

Koleda -v- ofisa

Koleda- v- ofisa-2

Каква да бъде празничната трапеза за Коледа в офиса? Източниците на изобилие могат да бъдат различни: ръководството се заема с тази задача и поръчва храна с доставка, отделя определена сума и служителите се разпореждат с нея по свое усмотрение, всички участници се включват в подготовката на храната и всеки приготвя нещо.

Ако решите да поръчате готови ястия, проблемът ще бъде решен. Остава само да обсъдите количеството и качеството на напитките. Най-добре предварително да обсъдите менюто и да позволите на колегите да блеснат със своите кулинарни способности.

Koleda- v -ofisa-3

Koleda -v -ofisa-12

Koleda- v- ofisa-6

За предпочитане са хапките, защото са удобни за вземане и няма да се страхувате да не се изцапате. Например, малки хапки с различни меса и риби, плодови шишчета, салати в тарталети, палачинки с хайвер или сьомга (за една хапка), сладки вместо торта. Като цяло, нещо, което може да се яде лесно и безгрижно между танците и конкурсите. Запасете се с достатъчно количество съдове за еднократна употреба, и почистването след празника няма да ви затрудни.

Такива събития, като Коледа в офиса обаче имат свой собствен неписан, но общоприет етикет, който не се препоръчва да бъде нарушаван. Участието в съвместно тържество е задължително условие за всички служители. Така че, дори ако смятате, че един корпоративен празник като Коледа е загуба на време, въпреки всичко, ще трябва да присъствате. Разбира се у вас имате много задължения празника, още не сте купили всички подаръци за Нова година, но имайте търпение и останете поне малко. Не е забранено да напуснете рано, особено ако предварително сте намекнали за спешните лични дела. Говорете с колеги, пийте вино, опитайте храната и можете да се приберете у дома. Ако тръгнете незабавно, рискувате да изглеждате особа, която пренебрегва колектива. На такива колеги рядко прощават, а и за кариерата подобна „ слава“ е опасна.

В допълнение, не забравяйте за друго много важно нещо – като правило, корпоративните партита са само за служители. Това означава, че присъствието на техните съпрузи, деца и любими е силно нежелателно.

Да празнувате Коледа в офиса може да бъде наистина интересно и полезно за вас. В края на краищата корпоративните празници може да се използват за комуникация с тези, които трудно се достигат при нормални ситуации (до най-високото управление). В неформална обстановка всеки, дори и най-страшния шеф, замества гнева с милост и става по-достъпен. Но разбира се, не трябва да преминавате границите.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • 12 + 1 =