Дегустация

Инфо! Най-често дегустацията се провежда в търговските вериги или търговските центрове. Компанията може да заяви тази акция за всяка своя хранителна продукция, били то колбаси или спиртни напитки.

Дегустация - Организиране на дегустации

 Дегустация –  Организиране на дегустация | Полезна информация:

Този вид акция се провежда в случай, ако е необходимо да се запознаят потребителите с нов продукт или с целия асортимент едновременно. Промотърите професионално разказват за новата рецептура, технология на производство или полезните качества на продукта.

Провеждайки дегустацията, те не само запознават с преимуществата на рекламираната стока, но и предлагат да се пробва нейния вкус. Психологичекия ефект се състои в това, че всеки човек на първо място се доверява на собствените усещания, а след това на твърденията на другите хора.

Много потребители не се решават да купят новия продукт, опасявайки се от разочарования, многократно позовавайки се на познатата марка. Смисълът на дегустацията е, че потребителят може първо да оцени вкуса и качеството на стоките, и след това смело да реши да ги купи. Благодарение на тези акции се разширява целевата аудитория и се превключва вниманието от продуктите на конкурентите.

Промоционалния щанд може да е направен в стила на фирмата, или по негово желание в друг, специално разработен дизайн за акцията. Доста важен момент е компетентната и красива подредба на продуктите.

Обикновено по време на дегустацията в търговската зала продажбите на дегустирания продукт нарастват от 30 до 50 %. Освен това, може уверено да се говори за дългосрочен ефект, произтичащ от дегустация: положителното въздействие върху имиджа и повишаване на лоялността към марката.

По време на акциите на дегустацията работят промотъри клас „Gold“, това са млади момичета и момчета с привлекателна външност и високи комуникативни навици. Не забравяйте, че над 50% от успеха зависи от работата на промотърите!

Както може да се проведе дегустация на предукт така и дегустация на вино или така наречения Крос Промоции (Cross Promotion)

Полезен линк: http://www.dream-agency.bg/blog/

 


Dream Agency – Event Managament , Entertainment & Advertising

 Организиране на Рекламни кампании, Промоции, Дегустации.  |  Промоутъри и Хостеси под наем