Всяко момиче иска на своята сватба да бъде най-модерната, изискана и красива булка. Разбира се, в образа на булката всичко трябва да бъде хармонично и затова трябва да се отчитат всички малки детайли в

грима, като се използват нежни, пастелни отенъци, хармонично съчетаване на грима със сватбената рокла, прическа, букет и аксесоарите в един прекрасен образ.

Особености на грима

Svatben-grim-11

Какво е особеното в сватбения грим? Сигурно един от най-важните аспекти е изразителност и естественост, подчертаващи младостта и красотата на булката. Сватбеният грим трябва да бъде еднакво красив както на дневна, така и на вечерна светлина. Гримьорът трябва успешно да съчетае техниките за нанасяне на дневен и вечерен грим. Освен това е важно да се вземе предвид цвета и стила на булчинската рокля, както и цветовата гама и стила на сватбената церемония.

Отчитайки особеностите на сватбения грим не трябва да се забравя за тона на лицето и техниката за нанасяне на тоналния крем. Правилно избрания тонален крем не се различава по цвят от тона на кожата и при нанасяне на създава видими граници на преход от цвета на лицето към цвета на кожата. Имайте предвид, че този нюанс е много важен, тъй като в противен случай лицето ще изглежда като маска. Ако кожата на лицето има малки недостатъци, нанесете на тънък слой специални матиращи или корегиращи средства, като не се опитвате да ги скриете с тоналния крем, тъй като само ще ги подчертаете.

Сенките

Svatben-grim-1

Svatben-grim-2

 

В този случай трябва да се вземат под внимание препоръките на сватбения фотограф – да се нанасят само матови сенки без блясък. Но ако много държите на сенки с блясък, нанесете в много малко количество, тъй като излишния блясък на козметиката за сватбения грим придава маслен ефект. Много често стилистите препоръчват на булките да изберат контрастен цвят на сенките, който не съвпада с цвета на очите.

Отделяме очите

Svatben-grim-3

За да се подчертае красотата на очите на булката не е нужно да злоупотребяваме с очната линия. Достатъчно е да използваме сухи сенки с по-тъмен отенък. Ако искате визуално да подчертаете очите, нанесете очна линия само на горния клепач. Цветните ярки очни линии е по-добре да не се използват, подходящо за случая е черно или тъмно кафяво. Също така използвайте водоустойчива спирала за мигли, тъй като щасливите сълзи на булката могат да развалят целия сватбен образ.

Естественост на устните

Svatben-grim-4

Изборът на червило не е по-малко важен от избора на сенки, тук работи «златното правило на грима» – отделяме или устните, или очите. Разбира се, ако искате, можете да направите акцент и на двете, но това няма да изглежда толкова добре. Например, акцента върху очите изглежда по-интересно от акцента върху устните. Затова използваме в сватбения грим червило с естествени нюанси. И отново, ако искате да използвате блясък за устни, стилистите не го препоръчват. Първо, блясъка е достатъчно неустойчив, и второ, също придава на снимките маслен ефект на устните.

Услугите на гримьора

Svatben-grim

За да бъдете уверени в резултата от работата на гримьора, ви препоръчваме да направите пробен грим. Ако кожата ви има малки недостатъци, той ще ви препоръча средства за лечение. В края на краищата, вие нямате право на грешки и всичко на вашата сватба трябва да бъде идеално, в това число и сватбения грим.

Особеностите на сватбения грим през лятото е закрепването му със специални средства. Процедури като пилинг и механическо почистване на лицето трябва да се правят най-много седмица преди сватбата.

Дoверете се на професионализма на опитен гримьор и вашия образ на сватбата на бъде изключителен, а гостите ще могат да се наслаждават на вашата красота. А след тържеството, разглеждането на сватбените снимки ще ви достави огромно удоволствие!

Още статии по темата:

Как да изберем сватбената рокля?


 Ние ценим Вашето време …

Dream Agency – Event Managament , Entertainment & Advertising

Организиране на сватби и годежи | Организиране на събития | Организиране на личен празник