Как да организираме сватба?

Всяко малко момиченце си мечтае за „големия“ ден, в който ще е облечена с приказна бяла рокля, ще пристъпи към олтара, а там ще я чака нейният бъдещ спътник в живота. Когато обаче дойде времето за плануване от сбъдната мечта организирането на сватба се превръща в кошмар.

Да започнем от церемонията. В България, за разлика от другите държави, сключването на граждански брак не е така изпъстрено с романтика и приказни елементи. Обикновено те се случва в обредна зала, украсата е поета от работещите служители. В по-малките градове обредните зали са по-малко, но все пак е важно да видите всички варианти, за да изберете най-правилния за вас.

Как да организираме сватба?

organizirane na svatbaАко все пак ви се иска нещо по-оригинално, а парите са просто средство – то тогава може да се развихрите. Добре подбрани и изработени букети от цветя ще свършат страхотна работа. Сватбеният марш може да бъде изпълнен от някой ваш близък приятел, който свири на музикален инструмент. Това ще направи самото събитие по-лично и запомнящо се.

Преминаваме към избор на ресторанта за сватбата и гостите. Предварително трябва да сте подбрали голямо и просторно заведение, подходящо за събитието. Обикновено такива места се запазват за деня, за да празнувате необезпокоявани от други клиенти. Изберете ресторант, който да подхожда на случая. Прекалено модернизираните заведения ще убият романтиката. Насочете се към място с мраморен под, красиви колони и хубава гледка. Не забравяйте за масите и столовете.

  •  

Ако имате избор, спрете се на по-изтънчена и напомняща кралска вечеря украса за сватба, защото събитието не е другарска среща на по бира и картофи. Това е специален повод и това трябва да си личи. Добавете малки детайли към украсата на масите – шоколадови бонбони под формата на сърце с ваши инициали или красиво изработени керамични фигурки. Може да разположите цветя по масите – в красиви кристални вази, или просто положени, но преплетени в приказна плетеница.

Музиката също е важна част събитието. Дали това ще бъде група, оркестър, любим певец или DJ – изборът е ваш. Съобразете се с предпочитанията на гостите, но си оставете и специално ваш елемент. Разнообразие е ключовата дума тук.

Организиране на сватбаБроят на поканените ще решите с вашия избраник. Не подминавайте далечните роднини – те са ваша кръв и плът и едно такова събитие трябва да се сподели със семейството. Менюто за сватбата също трябва да е съобразено с гостите – ако знаете, че някой от тях е вегетарианец или има алергия към нещо, помислете за индивидуално меню. Важното е всички да се чувстват добре и да се забавляват. Солидни количества напитки ще са ви в голяма полза. Десерта може да е и както пищна сватбена торта на няколко етажа, така и изкусно приготвен специалитет.

Роклята, поканите, букетът, първият сватбен танцтук е вашето място за изява. Винаги може да прокарате специален мотив – нещо, което да е само ваше – като мястото, на което сте се запознали, където е била първата целувка или където сте си казали „Обичам те“ за пръв път. Направете събитието „ваше“ с малки детайли – пано от снимки или видеоклип разказващ вашата приказка.

Давам пример от своя личен опит – наскоро присъствах на сватба на тема „Кафе“ – поканите ухаеха на събуждащата напитка, по масите беше пръснато несмляно кафе, а всеки гост си тръгна с кристална чашка, отново пълна с ароматните зърна. Причината за всичко това беше, че двамата влюбени се запознали на по чаша ароматна кофеинова смес.

Плануването и осъществяването на мечтания ден може да бъде много трудно, затова намерете свой доверен помощник – майка ви, сестра ви, любима братовчедка или най -добра приятелка. А защо не и всички изброени ? Три глави мислят по-добре от две. Дайте глас и на своя избраник – той не е само „актьор“ в плануваното събитие. Ако нещата не се получат точно както сте очаквали – не се притеснявайте. Сватбата е само ден, бракът е цял живот.  Източник: spisanie.to

Организиране на моминско и ергенско парти  | DREAM AGENCY BG


 

Още интересни статии:

Сватбен чек лист ( в помощ на младоженците)

Организиране на моминско и ергенско парти с Dream Agency

Magic Wedding Trailers – Новите тенденции в сватбеното видео

Моята сватба – кошмар или приказка?

Организиране на сватби и годежи с услугите на DREAM AGENCY

organizirane na svatba v plovdiv