Първо разгледайте всички каталози, представени в интернет. Може в тях да намерите сватбената рокля, за която сте мечтали още от детството, или просто си харесайте рокли, които биха ви отивали.

Svatbena-roklia -11

Изберете не повече от четири сватбени салона, като във всеки от тях пробвайте най-много по пет модела рокли. Най-добре отделете за всеки салон по един ден.

Каква сума трябва да похарчите за рокля?

Тук вече нашите съвети са неуместни. Всеки има свое материално положение. Най-добре е да се консултирате с бъдещия съпруг или родителите. От това ще зависи кои сватбени салони ще изберете. Ето защо, този въпрос трябва да бъде разгледан на първо място

Готова рокля, рокля по поръчка или под наем?

Този въпрос продължава да се разглежда вече много години. Не трябва да бързате. Обмислете плюсовете и минусите на всеки вариант.

Безусловен плюс на сватбената рокля под наем е това, че няма да се наложи да я купувате. Ако сте видели роклята на своите мечти, но нямате възможност да си я закупите, вземете я под  наем, това е отличен изход от положението. След сватбата няма да мислите къде да я съхранявате или  как да я продадете, ако решите.

 Купената сватбена рокля ще остане при вас като талисман  и напомняне за щастливия ден. Но красивата рокля има такава „некрасива“ цена и от икономическа гледна точка  е по-изгодно да се вземе под наем. Освен това, за да купите ролкята на своите мечти ще се наложи да обиколите доста сватбени салони.

Ако имате достатъчно време да си ушиете рокля по поръчка, това е много добър вариант. Може да постигнете дори и най-смелите си фантазии, да проявите творчество, да отчетете всички особености на вашата фигура. И ще имате абсолютната увереност, че такава рокля няма да има нито една друга булка.

Какъв модел сватбена рокля ще отива най-добре на вашата фигура?

Всяка булка знае своите недостатъци на фигурата или подозира за тях. Ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат да прикриете недостатъците и да покажете достойнствата на своята фигура.

Ако не сте с висок ръст и искате с помощта на сватбената рокля да прикриете визуално това, ви препоръчваме да изберете рокля без ръкави, с дълги ръкавици, воал до пода, дълъг шлейф и  висока талия. Ако сте с висок ръст, изберете сватбена рокла с ниска талия и с интересно набрани ръкави, смело разголете раменете, и украсете долната част на роклята с много цветя, бродерии, волани, къдрички.

За да подчертаете визуално и да увеличите гърдите, ще ви помогне корсета. Най-често това са корсети с вградени чашки, или прав, но под който може да се облече сутиен. Също така подходящ е корсета с цветя или ленти. Ако искате визуално малко да прикриете гърдите си, най-удачен вариант е корсет с равно деколте. Може също така да изберете корсет с войнишка якичка и голи рамене.

Момичетата с едва забележима талия, трябва да избират рокли „ампир“ . С ниска талия, рокли във формата „А силиует“. Нито на едната, нито на другата ще отиват рокли с прав силует. За да направите талията си визуално по-тънка, ви съветваме да изберете рокля с ниска талия и обемна пола.

Ако имате широки рамене, не ги оголвайте и се откажете от правата пола. Ако искате да „скриете“ проблемна част на тялото, отвлечете вниманието от нея. Ако скривате пълни бедра, направете акцент на горната част на роклята сбродерии, украсете с цветя, изберете оригинално деколте на корсета.

Слабите момичета, които искат да изглеждат малко по-пълни, трябва да изберат обемни бални рокли с панделки, дантели, волани и ръкави.

Svatbena-roklia -8Svatbena-roklia-7Svatbena-roklia-9

По-пълните момичета не трябва да злоупотребяват с волани и къдрички. Опитайте се да акцентирате върху гърдите, а полата да бъде по-събрана или дори права.

Svatbena-roklia -2Svatbena-roklia -3

Svatbena-roklia-1

Как правилно да изберете сватбената рокля в стила на вашата сватба?

Всичко зависи от това, колко пищна ще бъде сватбата и колко гости ще имате. Колкото по-шикарна е церемонията, толкова по-шикарно трябва да изглеждате вие, за да не се загубите сред  десетките луксозни вечерни рокли на поканените гости.

Svatbena-roklia -4Svatbena-roklia -6

 За венчавка в църквата най-често се избират рокли с дълъг шлейф и закрити рамене.

Ако искате уникална и незабравима сватба и изберете екстравагантна сватбена рокля за класичека церемония, рискувате да шокирате по-възрастното поколение.  Най-важното е да се определи образа на булката. Каква искате ба дъдете? Елегантна дама, малка принцеса, предизвикваща умиление във всички, или величествена кралица, която приковава всеобщото внимание. Важно е да се зняе, че две рокли еднакви като модел и цвят могат да създадт два абсолютно противоположни образа. И всичко благодарение на удачно избрания грим, прическа и аксесоари. Трябва да запомните, че не само роклята, но и самия образ трябва да съответства на стила церемония, особено, ако това е тематична сватба.

Пожелаваме ви удачен избор!


 Ние ценим Вашето време …

Dream Agency – Event Managament , Entertainment & Advertising

Организиране на сватби и годежи | Организиране на събития | Организиране на личен празник

Още интересни статии:

Как да организираме сватба?

Kак да организирам моминско парти?