Какви са видовете тиймбилдинг ?

Всеки вид е насочен към резултат и отдих комплекс от развлечения. Какви видове тиймбилдинг можете да организирате? Разберете сами …

Сред видовете тиймбилдинг, предлагани от агенциите, можете да изберете именно този, който ще се хареса на Вашия екип. Всеки вид е насочен към резултат и отдих комплекс от развлечения, и вариантите за провеждане на тиймбилдинга са толкова, че е добре да се запознаете с най-основните видове на това мероприятие отделно.

 Видове Тиймбилдинги Въжен тиймбилдинг е един от най-популярните видове тиймбилдинг. Това е активен вид тиймбилдинг, който е с цел активен отдих в парка и игри с въже. Състои се от различни упражнения, които помагат на участниците да придобият опит във формирането на екипа, изграждане на умения да се вземат бързи решения и способността да се ориентирате в непознати ситуации. Въженият тиймбилдинг укрепва междуличностните отношения и доверие между членовете на екипа, и провеждането на този вид екипно мероприятие може да бъде както по време на външно корпоративно мероприятие, така и отделни видове екипен отдих.

Тиймбилдинг в офиса е също един от най-популярните видове корпоративни събития, тъй като тук не се изискват допълнителни разходи за излет сред природата. Между познатите стени на офиса, сътрудниците могат максимално да се отпуснат, и комфортната обстановка ще придаде на офисния тиймбилдинг допълнително позитивно настроение. Прекрасен вариант за провеждане на офисен тиймбилдинг е общият празник (например, 8 март), когато сътрудниците традиционно планират взаимни поздравителни мероприятия.

Ако Вашата компания вече отдавна е планирала да проведе тиймбилдинг навън, тиймбилдингът сред природата ще бъде отлична идея за провеждане на мероприятието. Кулинарният тиймбилдинг ще бъде отлична основа за това, всеки сътрудник на компанията да може да прояви своите кулинарни умения, инициатива и умението да се работи за резултат в непринудена обстановка. Освен това, целта на тиймбилдинга сред природата може да стане доста интересен от гледна точка на организацията на колектива. Колективът може да се раздели на отбори и да се устрои тиймбилдинг куест, като резултатът от приготвените блюда ще бъде прекрасна основа за организиране на фирмено парти.


Искаме да отбележим и набиращият все по-голяма популярност детски тиймбилдинг. Този вид активно колективно мероприятие е особено подходящо за провеждане на „Деня на здравеопазването“ и с идването на топлите пролетни дни може да се организира спортен тиймбилдинг за децата и техните родители на игралните полета на Вашия град. Обикновено атракционите за тиймбилдинга се предоставят от парковете за развлечения във Вашия град, достатъчно е да заплатите фиксирана сума и да проведете тиймбилдинг за деца с полза за целия колектив, и детския и родителския. Екип от аниматори е желателен за изпълнението му. 

Като цяло, тиймбилдингът сред природата е отлична основа за сполотяване на колектива, който прекарва много време в затворени помещения, и вариантите на тиймбилдинга след природата могат не само да повдигнат екипния дух, но и да го сплотят, да го напвавят по-силен и ориентиран към резултати. Много големи компании се обръщат към съоветните агенции, за да могат няколко пъти в годината да организират за своя колектив външни и офисни развлекателни дейности.

 

Организиране на Тиймбилдинг | Aвтор – DREAM AGENCY BG

тиймбилдинг пловдив