Има много разновидности на сватбени букети. Размерът, формата, от какви цветя е направен и как е оформен. В днешно време фантазията на цветарите в дизайна на букетите няма граници.

Ще ви покажем някои основни видове сватбени букети

ТРАДИЦИОНЕН СВАТБЕН БУКЕТ. Той е с кръгла форма и лесно се държи с една ръка. Стъблата са къси. Той е най-разпостранения вид сватбен букет. Може да бъде украсен с ленти, органза и малко зеленина.

Svatebeni-buketi-1

МАЛЪК БУКЕТ. Той е разновидност на традиционния букет, но е малък като размер. Съчетава в себе си цветя и зеленина. Обикновено в него зеленината е повече. Състои се само от няколко цветя. Кокетен, елегантен, деликатен букет. Украсен с органза, сатен, мъниста и панделки. Подходящ е за къси булченски рокли.

Svatebeni-buketi-2

БУКЕТ „TYSSY-MUSSY“ се появява във Франция през 18 век. Букета влиза в малка конусовидна ваза, удобна за държане. Много често под конуса се прави и малка поставка, за да може спокойно да се постави на масата прав. Днес той се използва рядко. Основно за украса на сватбената маса.

БУКЕТ „Бидермайер“ идва от Швейцария в края на 1800 год. Състои се от внимателно подбрани цветя в пръстен така, че всеки пръстен да има различен цвят. В последно време е много популярен букет.

Svatebeni-buketi

БУКЕТ „КОМПОЗИЦИЯ“ е един от най-трудните сватбени букети. Той е разновидност на кръглия букет. Прави се от различни цветя, стотици еднакви листенца, внимателно подредени по определен начин и образуващи едно огромно цвете. Елегантен и изящен букет.

БУКЕТ „ПОЛУМЕСЕЦ“. Той изглежда като полумесец и може да бъде с различни размери. Той е подходящ за съвременните сватби и може да бъде направен така, чеда подчертава индивидуалността на булката.

Svatebeni-buketi-4

БУКЕТ „МОЛИТВА“ често се избира от благочестивите булки, които искат да подчертаят своята вяра в Бога. Малкият молитвеник е в основата на букета, прикрепен към него. Или едно цвете се слага в средата на молитвеника, така, че стъблото да бъде вътре, а пъпката на цветето извън него. Има голяма популярност на Запад.

БУКЕТ „ВОДОПАД“ още се нарича и „каскада“. Вероятно не е необходимо да се обяснява защо. Той е бил популярен от 1910 до Втората световна война. Понякога тези букети били толкова огромни, че почти скривали булката. Принцеса Даяна се омъжва с такъв букет.

Svatebeni-buketi

Псстт … В края на тази статия ще ви споделим два невероятни ресурса нужни за всяка булка… Продължете да четете и ще стигнете до тях точно преди да си кажем последни думи. 

БУКЕТ „ТОПКА“ е красив и необичаен букет. Това е една топка от цветя с панделка, за която се носи. Може да бъде украсен с панделки или стръкчета трева с мъниста. Оригинален и практичен. Той върви добре с повечето модерни сватбени рокли.

Svatebeni-buketi

БУКЕТ „ВЕНЕЦ“ е подходящ за сватби на открито. В малки и затворени помещения ще изглежда твърде обемист. Може да бъде украсен с панделки и (или) дантела. Стъблата и цветя са преплетени в кръг или полукръг.

Svatebeni-buketi (2)

БУКЕТ ЗА КИТКА е едно цвете или малък букет на ръката на булката. Цветята и листата са прикрепени към еластична лента. Той може да бъде носен също и от шаферките на булката. Подходящ е за къси рокли.

Svatebeni-buketi

БУКЕТ „БАЛЕРИНА“ е кръгъл от малки цветя и допълнително украсен с тюл или мрежа. Тези букети са били много популярни в 1940 год.

Svatebeni-buketi (3)

Още малко и ще стигнем до тях …. Аз нямам търпение вече, а вие?

БУКЕТ „КОШНИЦА“ . За основа на този букет се използва малка кошница,  в която се поставят цветята. Обикновено се използва за украса на помещението или за шаферките.

Svatebeni-buketi (4)

БУКЕТ „СКИПТЪР“ е необичаен и ефектен булченски букет. Сякаш държите в ръце вълшебна пръчица. Подходящ е за прави дълги рокли. Изработен е от цветя с дълги дръжки, които са стегнати с ленти или красиви катарами, украсени с кристали на няколко места или напълно.

БУКЕТ „СНОП“ става популярен през 1900 год. Булката носи букета със сгъната в лакътя ръка. Голям, ефектен букет. Отлична алтернатива на съвременния букет. Подходящ е за сватби в съвременен стил. Най-подходящи цветя за букета са кала лилии, гладиоли, орхидеи, рози с дълги дръжки.

Svatebeni-buketi-6

БУКЕТ „КОНУС“. Цветята са в специален конус, който може да бъде направен от цветна хартия или пластмаса. Този стил на букет е най-подходящ за шаферките. Трябва да бъде в един стил с букета на булката.

Svatebeni-buketi-7

Ще се радваме този материал да ви помогне в избора на сватбен букет. Успех!

Към тази статия ще Ви дадем още два супер ценни ресурса!!! Но е нека остане нашата малка тайна:

 


Ние ценим Вашето време …

Dream Agency – Event Managament , Entertainment & Advertising

Оранизиране на сватби и годежи | Сватбен агент | Сватбена агенция | Водещ на сватби