Как да избегнем провалът на детския празник:

10 популярни грешки на родителите!

Преди да организирате празник за своето дете, пробвайте да разберете мечтата на виновника за тържеството. Защото любовта към детето е разбиране на неговите интереси. И ако вашето дете мечтае за възхитителен рожден ден и с нетърпение го очаква, опитайте се да избегнете някои грешки при подготовката натържеството…

10 популярни грешки на родителите ! Вижте ги:

  1. Скучната маса.

 Често веселият празник според родителите и незабравимият рожден ден на детето са два абсолютно различни празника. И малките радости, които доставят удоволствиена възрастните, например вкусна и разнообразна храна с различни деликатеси и красива фонова музика, която не пречи да се водят светски разгвоори – това съвсем не е мечтата на детето. Разбира се, децата също не трябва да остават гладни, но много по-голям ефект ще има маса, оформена като пиратски кораб, на която в чинии с надпис „Честит рожден ден“ децата ще намерят пилешко шишче с картофки, оформени във вид на необитаем остров, или необикновен сладолед с тайно послание или идея.

  1. Липса на план.

Наудачата във вид на сърдит рожденник и скучаещи гости, обикновено възниква заради необмислеността на прогарамата или празника, оставен ан самотек. Не осатвяйте за последният момент разработката на колоритен и интересен сценарий, защото това е едно от най-важните условия за създаване на празник-мечта.

  1. Не е проучена детската аудитория

При организиране не детския празник трябва да се има пред вид възрастта на децата, общи интереси, какво привлича децата в този момент, музикални предпочитания, интересни теми за тях. Да се угоди на рожденика е само половината работа, най-добрият празник е този, който обединява всички гости.

организиране на детски празник

  1. Скучно оформление. Невнимание към детайлите.

Празничната атмосфера се създава не само с торта и балони. Възрастните често спестяват по отношение на оформлението, забравяйки, че именно декора и вниманието към детайлите създават неповторимата атмосфера на празника. Осен това, добрите декорации не са непременно скъпо удоволствие. Обединявайки се заедно, децата и родителите могат да създадат истинско семейно приключение и да подготвят всичко със свои сили.

  1. Празник без превъплащения

Чест пропуск е липсата на костюми, въпреки, е всички знаем колко много децата обичат да се обличат като любими приказни герои или супер герои!

6. Сценарията се разглежда като обикновен набор от игри

Добрият детски оразник не се ограничава само с едни игри. Психолозите препоръчват сценарият да се построява на „принципа на вълната“: играта с пауза, а наблюдението с участие. Струва си да се възползвате от тези съвети.

  1. Неправилна последователност

Запознаването на гостите е това, с което е най-добре да се започне празника. Връчването и разглеждането на подаръците е най-добре да се остави за края, тъй като виновника за тържеството, увлечен от новите играчки може съвсем да забрави за всичко друго. Както и в добрият спектакъл, тук е важно да се псазва темпото на ритъма – т.е. да се запази развитието, нарастващото темпо, динамиката. И разбира се, трябва ясно да бъдат проследени частите – начало, кулминация, развръзка и ярък финал.

  1. Гостите не получиха награди

Друга често срещана грешка е да се награждават участниците в празника за определени постижения. Може да се получи така, че в края на празника някой да има няколко награди, а друг да остане без такива. В резултат децата се разсторйват и впечатлението от праника ще бъде развалено. За да се избегнат подобни ситуации, ние сме въвели отлична формула за награждаване, с помощта на която се постига най-голем емоционален ефект от подаръците – те се връчват на финала на празника и едновременно на всички участници, като съкровища, спечелени с общи сили!

  1. Необмислени снимки

 Родителите отказват професионално фото и видео, като се ръководи от факта, че самите те ще бъдат в състояние да уловят акцентите на тържеството. Но, ставайки зрители на празника, те често губят бдителност и изпускат на й-добрите моменти, които остават само в тяхната памет, но не и в паметта на фотоапарата. Дайте си възможност да се насладите изцяло на празника, използвайте услугите на професионални фото и видео оператори.

 10. Грешен избор на водещ и място за празника

Изборът на водещ е много сериозна задача. Дори да се интересувате пт празничната сфера, не винаги можете да бъдете компетентни по този въпрос. При среща е трудно да се направи извод за водещия. Той може да ви хареса със своите човешки качества, но това не означава, че неговите професионални качества са на необходимото ниво. Много е важно да се види неговия професионализъм на практика. Затова, доверете се на професионалистите!

Мястото на провеждане трябва да съответства ан събитието. Например, огромна банкетна зала не е подходяща за детски рожден ден, както и уютен ресторант. Освен това, голяма роля играе и техническото осветление на залата, качеството на звука и светлината. Не трябва да забравяте и териториалната достъпност на мястото за вашите гости.

Разрушете стериотипите и оргазнизирайте заедно с нас най-щастливия празник на своето дете!

Организиране на Детски партита и рождени дни | Аниматори – Детски Парти Аниматор


Детски парти аниматори в Пловдив