Намиране на работа днес като промоутър не е сложно. За това има три пътя.

  • Да разгледате вестници или сайтове, където има поместени обяви за работа като промоутър и да позвъните на указаните телефони;
  • Да намерите рекламна агенция, която се занимава с организация и провеждане на различни промо-акции и да се обърнете към нея;
  • Ако видите промоутър на улицата или някъде другаде, да се приближите към него и да го попитате как можете да се свържете с агенцията и да попитате за работа.

                         Kak- da- stana- promoutar-1

Трябва да знаете, че като промоутър не всеки може да работи. В повечето случаи за участие в промо-акции се наемат млади хора на 16-18 години до 30 години. От тях се изисква наличие на добър външен вид, комуникативност и добросъвестност. Мениджърът на агенцията ще проведе интервю, на което ще се оцени дали кандидата е подходящ за тази работа и може да му даде да попълни някаква анкета.

За тези, които са преминали интервюто, се организират обучения, където в продължение на няколко дни на бъдещите промоутъри се обясняват основите на професията. Те се учат как да стартират разговора, как да заинтересоват потребителя, как да накарат човек да извърши покупка, как трябва да реагират на възраженията или недоволството и т.н.

След обучението организаторите провеждат кастинг, на който избират кой ще участва в конкретна акция. За някои могат да бъдат важни външните данни – координаторите могат да избират, например, младежи, които могат да карат ролери или момичета със светли коси. Всичко зависи от темата на самото мероприятие.

Често агенциите обявяват избор за участие в определени акции, например, раздаване на листовки. Тук сам претендента решава дали условията са подходящи за него, да кажем, четири часа на студ в костюм на клоун, или да потърси нещо по-леко. Опитните промоутъри са на мнение, че най-приятната работа е реклама на минерална вода, сокове и детски стоки.

Във всеки случай, работата ще даде възможност на промоутъра не само да спечели джобни пари, но и да придобие ценен опит в общуването с различни групи хора, което задължително ще бъде от полза в самостоятелния живот на възрастните.

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • sixteen + fourteen =