Как да организираме сватбата си сами ?

Как да организираме сватбения си ден сами, без помощта на сватбен агент. Отново както и в предишния пост, ви казваме, че ако имате възможност да наемете сватбен агент, то това определено е по-добрият от двата варианта, но в случай че не можете да си го позволите, то определено няма нужда от прекалено много притеснения.

Скоро ще се превърнете в сватбен експерт, но не забравяйте и сами да добавяте неща към списъка който ще ви дадем. Този списък от неща които трябва да направите за организирането на сватбата си е само примерен и в процеса на организация трябва да си създадете свой индивидуален такъв, по който да се ръководите. Това което ще направим сега е само да направим очертанията на това което ви предстои за да можете да си направите първоначално впечатление за организацията на сватбата си. Сами преценете кое е важно и кое не е!

Организиране на сватба

 Как да организираме сватбата си сами?

Намерете правилния човек, за когото искате да се ожените и с когото искате да прекарате живота си. Хехе това е първа точка от плана. Надявам се да сте се развеселили и вече да сте изпълнили тази точка.
Определете дата за сватбата си. Важно е да го направите отрано, за да можете да организирате всичко и да направите таймтейбъл план за организацията. Разгледайте добре календара и ако смятате да се венчаете с църковна церемония, то трябва задължително да изберете ден в който това е възможно. По време на пости, както и по време на задушница, църковни церемонии не се извършват.
След това трябва да изберете кумове, които да ви съпътстват в живота ви оттук нататък. Изберете хора на които можете да разчитате и които обичате. Попитайте ги дали имат кръщелни свидетелства и дали са православни християни (разбира се ако имате друга религия правилата са други:) .

Има църкви които правят изключения и ще ви позволят да ви кумуват хора без кръщелни, но има и такива които няма да го разрешат.
Изберете ресторант за тържеството си. По неговото местоположение, ще трябва да изберете църква и община в които да запазите дати за сватбата си. Разбира се отново трябва да се съобразявате с мястото на церемонията само ако смятате да правите всичко в един ден и да каните гостите си да ви съпътстват навсякъде.

  • Направете план за закупуването на булченска рокля и младоженски костюм.
  • Направете план за поръчката на брачни халки.
  • Резервирайте ресторанта, общината и църквата.
  • Намерете добра агенция за декорация на празненства и говорете с тях. Добре е да са работили с ресторанта който сте подбрали.
  • Изберете сватбена торта.
  • Направете сватбени покани в добра печатница.
  • Говорете отрано с диджей, видеооператор и фотограф.
  • Говорете за сватбения букет.
  • Решете каква кола ще използвате на сватбата си.
  • Направете подробен списък на гостите си и сами преценете колко от тях със сигурност ще дойдат. Случва се дори супер приятели да са възпрепятствани, така че със сигурност ако сте планирали 205 госта, поне 6-7 от тях нпма да дойдат.
  • Организирайте място за спане на гостите които няма да са от града в който ще празнувате. Попитайте ги дали имат място за спане.
  • Помогнете в намирането на билети за пътуване на гостите.
  • Подгответе ергенското и моминското си парти, ако искате да имате такова. Помолете приятелка/приятел да се заеме с това. Те ще надминат очакванията ви със сигурност.
  • Преценете къде ще прекарате първата сватбена нощ и направете резервации.
  • Направете план на сватбено пътешествие ако смятате да направите такова.

Ако ви се струва малък списъка, бъдете сигурни че ще допълните поне още толкова неща до деня на сватбата си.  Източник: http://kakdase.com/

Вижте статията „Пълен списък на всичко необходимо за сватба“ 

Пожелаваме Ви приказна сватба!

 

Организиране на моминско и ергенско парти  | DREAM AGENCY BG


 

Още интересни статии:

Организиране на моминско и ергенско парти с Dream Agency

Magic Wedding Trailers – Новите тенденции в сватбеното видео

Моята сватба – кошмар или приказка?

Организиране на сватби и годежи с услугите на DREAM AGENCY

Организиране на сватба